Bayer Zsolt felesége áron alul adott el vérplazmát magáncégeknek

HírKlikk 2024. szeptember 22. 15:15 2024. szept. 22. 15:15

Bayer Zsolt fideszes publicista felesége, Bayerné dr. Matusovits Andrea korábban első-és másodfokon is pert vesztett Sebián-Petrovszki László, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója ellen, most pedig az is kiderült, hogy a Kúria is elutasította felülvizsgálati kérelmét.

A mostani ügy előzménye, hogy Bayerné rágalmazási pert indított, miután a DK kiperelte és nyilvánosságra hozta azokat az adatokat, amelyeket még az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatójaként kötött meg 2019-ben, írta a Telex. Ezekből a papírokból kiderült, hogy Bayerné versenyeztetés nélkül, árun alul adott el vérplazmát magáncégeknek. (Bayerné egyébként a Válasz Online-t is beperelte az ügy miatt, de azt is elvesztette.) A DK pártigazgatója szerint a magyar vérplazma áron alul eladása felveti a bűncselekmény lehetőségét, hiszen olyan bevételektől fosztotta meg az államot, amelyből lehetett volna kórházfelújításra költeni vagy rendezni az egészségügyi dolgozók bérét.

Bayernének nem ez volt az egyetlen gyanús húzása az Országos Vérellátó Szolgálat élén: korábban milliárdokért vásároltak PCR-teszteteket olyan cégektől, amelyek Bayer feleségének ismerősi köréhez köthetőek, ám ezt is megúszta: 2023 decemberében a Hírklikk a Népszava cikke nyomán arról írt, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság azért nem nyomozott az ügyben, mert meglátásuk szerint semmi gyanús nincs abban, hogy a Bayer Zsolt felesége által vezetett Országos Vérellátó Szolgálat milliárdokat fizetett ki egy olyan cégnek, amelyet az igazgató ismerősei vezetnek.

A Bayer-családban egyébként nem ez az első különös ügy. Bayer Zsolt nem csupán Orbán Viktor barátja és a Fidesz ötös számú tagkönyvének a tulajdonosa, hanem azon fideszesek közé tartozik, akiknek lakásügye volt a Várban. Amint erről a Hírklikk korábban beszámolt, ennek a lakásügynek az a lényege, hogy Bayer a piaci árnál jóval olcsóbban bérelhetett lakást Budapest egyik legdrágább kerületében: néhány évvel ezelőtt, még a kerület előző, fideszes vezetése idején, nem egészen 32 ezer forintot fizetett egy 48 négyzetméteres lakásért.

Nem ingyen jutott Bayer a bérleményhez, egy pilisi faházat adott a várbéli lakás bérléséért cserébe, merthogy ezt írta elő a törvény. Más kérdés, hogy a kis pilisi faházikója idővel valahogyan visszabitangolt a Bayer-családhoz.

 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom