Bayer Zsolt visszakozott: már nem vádolja pedofíliával "régi harcostársát"

HírKlikk 2020. december 5. 09:51 2020. dec. 5. 09:51

Most már azt írta, hogy készséggel elhiszi az illetőnek, hogy soha nem létesített szexuális kapcsolatot kiskorú személlyel.

A Fidesz propagandistája most azt írta a blogjában: „Én ezt nevezett ’egykorvolt barátomnak és harcostársamnak’ – akivel határon túli magyarok és úgy általában nemzetpolitikai ügyekben hosszú éveken át együtt harcoltunk – készséggel elhiszem. Ugyanis nincs okom kételkedni a szavában. Nyilván az annak idején ’fiatal fiúkról’ szóló történeteket mi értettük félre – kétségtelen, hozzánk képest egy 18 éves fiú már akkor is „nagyon fiatal” volt.”

Mint arról beszámoltunk, Bayer Zsolt csütörtökön a Szájer-ügy kapcsán beszélt a HírTV-ben, hogy húsz évvel korábban egy „harcostársa" bevallotta neki, hogy pedofil. A Pesti Srácok nevű propaganda oldalnak aztán később elmondta, hogy kiről van szó. Az érintettet ugyan nem nevezték meg, de közölték, hogy a Magyar Hangnál dolgozik, és hosszan ecsetelték a munkásságát. Vagyis kiderült, hogy Bayer nem egy volt fideszes politikusról beszélt, hanem egy ellenzéki újságíróról és ezzel nyilván a Szájer-botrányról akarta elterelni a figyelmet. 

A Magyar Hang közleménye szerint a vád alaptalan, a Szájer-botrány miatti bosszúról van szó, megteszik a jogi lépéseket. Bayer Zsolt ugyanis mindenfajta bizonyíték nélkül próbálta munkatársukat hamis színben feltüntetni.