Bekötött szemű diákok akcióztak a Nemzeti Múzeum előtt

HírKlikk 2023. október 29. 16:10 2023. okt. 29. 16:10

A valódi gyermeknevelés a minőségi oktatással kezdődik! Ezzel a címmel akciózott az Egységes Diákfront a Nemzeti Múzeum előtt.

Az aktivisták szerint valódi oktatási reformokra van szükség, és nem arra, hogy a 18 éven aluliakat kitiltsák a World Press Photo kiállításáról. Ismeretes, hogy a Mi Hazánk kezdeményezése nyomán 18 év alattiak nem látogathatják tovább a Nemzeti Múzeum kiállítását, mert az sérti a gyermekvédelmi törvényt.

Dúró Dóra szerint ugyanis a 2022-es év legfontosabb eseményeként jelenítik meg az LMBTQ – kisebbség elleni erőszakot, illetve a „meleg idősotthont" ábrázoló képsorozaton tekinthetik meg a látogatók például azt, hogy „női ruhába és tűsarkúba öltözött férfiak rúzsozzák magukat”

Az aHang videója szerint a bekötött szemű diákok a 7IGEN-es alternatív népszavazás kérdéseit tartották a kezükben.

A 7IGEN-es alternatív oktatási népszavazás egyik kérdését sem hitelesítette a Nemzeti Választási Bizottság. Volt olyan kérdés, amelyet a bizottság túl hosszúnak talált, volt olyan, ami a testület szerint nem volt elég egyértelmű. Bár a benyújtók a döntést megtámadták a Kúrián, végül ez sem vezetett eredményre.

A szervezők célja az, hogy több mint 200 ezer ember vegyen részt az alternatív népszavazáson, és az eredménnyel nem csak belföldön, de uniós szinten is szeretnének nyomást gyakorolni a döntéshozókra.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom