Berendelték a papot, aki tüntetett az Indexért

HírKlikk 2020. augusztus 15. 12:56 2020. aug. 15. 12:56

Először csak berendelték, majd kiderült, hogy az Indexért tüntető pappal, Hodászi Andrással valójában Erdő Péter bíboros beszélgetett el. A Magyar Hang cikke szerint, az Angyalföldön szolgáló népszerű Hodászi András a személyes Instagram oldalán egy story-ban azt írta: „Jézus sokat vitatkozott, sokszor megvédte magát. Az utolsó perben csendben maradt, és végül olyanért ítélték el, amit el sem követett" – ami alapján egyértelmű, hogy nem teljesen saját döntés lehetett, hogy Hodászi végül kivonult a közösségi médiából.

Valószínűleg nem ez volt az egyetlen fejmosás, amit Hodász atya kaphatott a közelmúltban.  

„Akik követjük Hodász András Insta oldalát, láttuk, hogy tegnap a Prímási Palotában járt. Olvashattuk Insta story-ját, amely arra engedett következtetni, hogy megrázó „beszélgetésben” volt része a Főtisztelendő Bíboros Úrral. Ma pedig András atya leállította a sikeresen evangelizáló Insta és YouTube oldalát, a Papifrankót" – írta Lukácsi Katalin a Facebookon, egyértelműen arra utalva, hogy Erdő Péter nyomást helyezhetett állítólagos politikai szerepvállalása miatt Hodász Andrásra.  

Hodász András a kormányoldali támadásra úgy reagált, hogy soha nem volt, és nem is lesz egyetlen pártnak sem tagja. Magánemberként van politikai véleménye, de sosem fog egyik vagy másik párt mellett kampányolni, ahogy eddig sem tette – írja a Magyar Hang.  

Forrás: Magyar Hang