Best of Bayer: "Ki a f@sz hívott ide benneteket?"

Föld S. Péter 2019. január 17. 07:04 2019. jan. 17. 07:04

„Egy undorító, alattomos, ocsmány és fertőző járvány járja az országot. Ez nem a pestis, nem az ebola, nem a kergemarhakór, pedig kicsit hasonlít rá. Ezt a járványt úgy becézzük, hogy Fidesz…A Fidesz egy undorító tolvajbanda, ha a tehetnék, a demokrácia szóból is kilopnák a betűket.” Nagy Blanka 19 éves diáklány jellemezte így Orbán Viktor pártját egy kecskeméti tüntetésen. Néhány nappal később egy másik demonstráción a társadalom végbélnyílásának nevezte a Fideszt. Mondott még ennél vaskosabbakat is, Áder Jánost például a tüntetéseken gyakran hallható, a Bajszos szóval kombinált f-fel kezdődő és sz-szel végződő négybetűs kifejezéssel illette.

Ez utóbbi annyira felháborította a Fidesz 5-ös számú tagkönyvének tulajdonosát, Bayer Zsoltot, hogy úgy érezte, meg szólítania a diáklányt. Miután Bayer köztudottan nagyon keresztény, valamint nagyon-nagyon polgári indíttatású, veretes magyarsággal szólt a fiatal lányhoz: „Ő a mi kis Blankánk, a jövő politikusasszonya, ugye, aki ha gimnazista, akkor maximum 18 éves lehet, és már egy igazi, kretén, barom állat. És még csak 18 éves!”

Aztán, nehogy bárki félreértse, így folytatta a fiatal lány jellemzését: „No, hát akkor, kedves Blanka! Az a helyzet, hogy te nem hős vagy, hanem egy szerencsétlen, nyomorult, ócska, kis proli. És hogyha így folytatod, akkor belőled nem hős lesz, hanem maradsz egy szerencsétlen, nyomorult, rohadt, kis proli.”

Bayer Zsolt, aki korábban számos alkalommal obszcén kifejezésekkel ékesítette írásait, 2016-ban, amikor állami kitüntetést kapott, egy interjúban azt mondta, hogy megnemesült a kitüntetéstől, szeretne felnőni az azzal járó felelősséghez, ezért nem ír több gyalázkodó publicisztikát.

Nem sikerült betartania az ígéretét. Az alábbiakban a teljesség igénye nélkül néhány idézet Bayer Zsolt emelkedett szellemiségű, lovagkeresztet érdemlő munkásságából.

2015-ben Bádog nevű blogján így szólította meg a menekülteket: „Ha nektek nem felel meg az, amit a finn gyerekek és a finn öregek esznek, ellenben pénzt akartok, ráadásul, ahogy fogalmaztok, a mi pénzünket, akkor csomagoljatok össze, nagyon gyorsan és fürgén, és takarodjatok haza a kurva anyátokba. Ez így elég érthető? Ha esetleg nem, akkor még egyszer: a kurva anyátokba!. Mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti? Ki a fasz hívott ide benneteket? És ha már idepofátlankodtatok, akkor milyen alapon követelőztök?

Elviselhetetlenek vagytok, szemtelenek, mint a piaci légy, nincs bennetek sem alázat, sem hála, nincs bennetek semmi emberi. Ti tényleg azt gondoljátok, hogy Európában bárkinek is kötelessége elviselni benneteket? A puszta létezésetek egyre is egyre elviselhetetlenebb és irritálóbb. Takarodjatok haza a teveszaros sivatagotokba, és zabáljatok ott, amit találtok. Pénzt meg keressetek, ahogy akartok és ahogy tudtok.”

Bayer, úgyis, mint a Fidesz írástudója, 2017-ben „Érzelgős, már-már szentimentális válasz versike Kiss Tibinek” címmel a következőket írta a Quimby frontemberének: „Te felülsz az álmok foltos indián lovára,/és ellovagolsz hamar a kurva anyádba"

2013-ban a Facebookon meglehetősen sajátos stílusban „vitázott” egy kommentelővel:

Vég nélkül sorolhatnánk a keresztény-konzervatív publicisztika nagyágyújának gyöngyszemeit, de ilyenekkel most nem untatjuk az olvasót. Viszont itt egy tegnapi hír, miszerint Bayer Zsolt jogerősen pert vesztett Hadházy Ákossal szemben. A lovagkereszttel kitüntetett, a mások trágárságát elítélő Bayernek 300 ezer forintot kell fizetnie és a blogján egy hónapig olvashatóan bocsánatot kell kérnie, amiért 2017 októberében a következőket írta: „…akkor át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli".