Betegen és maszk nélkül ellenőrzött az Országos Kardiológiai Intézet gyermekintenzív osztályán a járványügyi ellenőr

HírKlikk 2024. június 22. 10:15 2024. jún. 22. 10:15

Köhögött, mégis maszk nélkül végzett járványügyi ellenőrzést hétfőn a fővárosi kormányhivatal egyik munkatársa az országos kardiológiai intézet (GOKVI) gyermekintenzív osztályán. Két nappal később ő maga jelentette be, hogy beteg, szamárköhögéssel kezelik – írta a Népszava.

A portál szerint, az ellenőr a múlt hét elején a gyermekszívsebészet után a Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai gyermekklinikáját is felkereste, de ott betegekkel nem találkozott, csak az egyik irodában járt. A Népszava úgy tudja, mindkét intézményben megtették a szükséges járványmegelőző intézkedéseket, keresik, kikkel került kapcsolatba a hivatalnok, oltásokat rendeltek el, és elkülönítették azokat a gyerekeket, akik esetleg megfertőződhettek.

A GOKVI kommunikációs osztálya megerősítette, hogy valóban betegen járt az intézetükben a kormányhivatal ellenőre. Azt közölték, hogy megtették a szakmai protokolloknak megfelelő intézkedéseket, mind az érintett munkatársak, mind pedig az ápolt kisgyermekek esetében. „Jelenleg intézetünkben az esetből kifolyólag nincsen fertőzött kisgyermek, vagy kolléga. Fokozott higiénés óvintézkedéseket tettünk, a gyermekek állapotát folyamatosan figyelemmel kísérjük” – írták.

Az ellenőrt foglalkoztató Budapest Főváros Kormányhivatal is reagált az esetre. Azt írták, hogy az érintett munkatárs betegségének beigazolódását követően haladéktalanul megtettek minden szükséges intézkedést, értesítették a kórházat és a kontaktokat, valamint azonnali vizsgálatot rendeltek el.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI) gyermekkardiológiai intenzív részlegén szívsebészeti beavatkozásra váró, illetve a műtéten már átesett újszülötteket kezelnek. A csecsemők immunrendszere még kialakulatlan ebben a korban, szamárköhögés elleni oltást is két hónapos korban kapnak először. A szamárköhögés lappangási ideje 2-4 hét.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom