Blokád alá akarják venni Budapestet az Erdogan elleni tüntetők

HírKlikk 2019. október 16. 10:48 2019. okt. 16. 10:48

„Budapest blokádja Erdogan látogatása ellen címmel” hirdetett a „török fasiszta miniszterelnök háborús bűnös gyilkos” látogatása elleni tiltakozó demonstrációt november 7-ére a magát forradalmi hírportálnak nevező Mi Időnk. A budapestiek fogadókészek voltak: a délután 2 és éjjel fél tizenkettő közöttre meghirdetett „blokádra” e sorok írásáig már mintegy ötezren reagáltak.

Habár már szeptember végén nyilvánosságra került Recep Tayyip Erdogan november 7-i budapesti látogatásának a terve, ezidáig nem nagyon lehetett látni-hallani különösebb felzúdulást ellene. Ám a magyarok nem kis részét mélységesen felháborította a törökök által  a kurdok ellen indított véres háború, s ennek az elemi felháborodásnak a jele a most szerveződő demonstráció is.

„Erdogan november 7-ei budapesti látogatása csak újabb szégyent hoz hazánkra, és legitimálni próbálja egy diktátor hatalmát egy olyan Európában, ahol semmi keresnivalója” – olvasható a felhívásban, amely így emlékeztet arra, hogy az „Európai Baloldal a kurdokkal és minden szíriai elnyomott kisebbséggel szolidárisan tüntetéseket szervez Erdogan látogatása ellen, amelyhez minden demokratikus szervezet csatlakozását várjuk”.

Erdogan látogatásakor Budapest több pontján terveznek bejelentett demonstrációkkal tiltakozni  kurdok és más kisebbségek ellen észak-Szíriában és Törökországban elkövetett háborús és emberiség elleni bűncselekmények ellen.

E sorok írásáig – alig pár óra alatt – közel 900-an jelezték részvételüket és több mint négyezren érdeklődésüket a blokád iránt.

Forrás: Hírklikk