Bocsánatot kér, de nem mond le az utcán őrjöngő roma vezető - videó

Márkus 2016. október 27. 12:55 2016. okt. 27. 12:55

Bocsánatot kért közelmúltbéli, botrányos megnyilvánulásáért a siófoki képviselő-testület nyilvános ülésén Németh Zsolt, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke. Azt azonban hozzátette, hogy továbbra sem érzi indokoltnak, hogy távozzon a közéletből, ahogyan erre Lengyel Róbert siófoki polgármester felszólította - írja a sonline.hu.

A sonline.hu korábban megírta, hogy az internetre felkerült egy olyan videó, amelyen az látható, hogy Németh Zsolt egy hosszú, piros bottal és trágár kifejezésekkel fenyeget valakit Siófok főutcáján.





A családja, a gyermeke védelmében reagált a videón látható módon, miután egy szintén cigány férfi késsel fenyegette meg - ismételte meg a roma elnök, amit már a Facebook-oldalára is kiírt a felvétel napvilágra kerülése után. Hozzátette: annak a személynek, akire bottal a kezében szóban rátámadt, akadtak már problémái a hatóságokkal.

A hírportál beszámolója szerint a polgármesternek címezve pedig azt mondta: az a látszat, mintha Lengyel egy ilyen ember védelmére kelne. Lengyel Róbert polgármester, volt rendőrkapitány kikérte magának Németh szavait: - Nehogy már nekem kelljen magyarázkodnom a történtek miatt! - reagált.

- Tessék bemenni a rendőrségre és feljelentést tenni, mert ha kést rántanak valakire, akkor az súlyos testi sértés, vagy emberölés kísérlete. Sem a történteket, sem az előzményeket nem a képviselő-testület feladata értékelni, az a hatóságok dolga. Az viszont fenntartom, hogy a videón látható viselkedés cigány vezetőhöz és a képviselő-testület külső tagjához nem méltó. Én is kapok támadásokat, mégse kergetek senkit piros furkósbottal a főutcán - mondta a polgármester.

Németh azt bizonygatta, hogy mindez csak önvédelem volt a részéről, ezért nem mond le. A sonline.hu kérdésére, miszerint tett-e feljelentést a késes fenyegetés miatt, azt válaszolta: egyelőre nem, de gondolkodik rajta.