Borkai fiának ügyei miatt tett feljelentést Hadházy

HírKlikk 2019. október 16. 13:55 2019. okt. 16. 13:55

Közösségi oldalán jelentette be Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy feljelentést tett Borkai Zsolt győri polgármester fiának ügyeivel kapcsolatban.

Amit eddig tudni lehetett, hogy a 24 éves Borkai Ádám három éven át biztosan havi egymillió forint fizetést kapott egy olyan cégtől, aminek nem volt bevétele, és az a Rákosfalvy Zoltán ügyvéd menedzseli, aki a polgármesterről nyilvánosságra került kompromittáló felvételeken szintén főszereplő. Borkai Ádám ezen túl "nemzetközi kapcsolatok koordinátoraként" szerepel a Győri Audi ETO Kézilabda Club honlapján - ennek a csapatnak Borkai Zsolt idén márciusban 13 millió forint önkormányzati támogatást javasolt, a szokásos évi apanázson felül.

Hadházy viszont azt írja, újabb információkra bukkant, amik miatt "lehet, hogy kell még egy kiegészítést tennie a feljelentéshez". A jelek szerint az eredetileg focista Borkai Ádám bár nem rendelkezik szakmai jogosítvánnyal, a győri női kézilabdacsapatnál a 2019/2020-as szezonra szóló, TAO-támogatás iránti kérelemben már mint "technikai vezető" szerepel. Hogy mennyit keres Borkai, azt nem lehet pontosan tudni, de egy táblázatból az derül ki: éves bérköltsége a klubelnökével együtt 21,9 millió forint. Ennek a kérelem szerint a fele lenne a támogatás, tehát közpénz.

Forrás: Hírklikk