Botka fogta Lázár

Németh Péter 2018. november 15. 08:14 2018. nov. 15. 08:14

Amit itt látnak, néhány óra termése a jobboldali sajtóban. Volt ahol – itt most nem idéztük –szóról szóra ugyanaz a szegedi polgármester lejáratni akaró cikk jelent meg (Bors,Origo), mit sem tagadva ezzel egyfelől az igénytelenséget, másfelől pedig azt, hogy mindent egy központból irányítanak; kész szöveget és utasításokat adva.

- 10:30 Bartha László lesz Botka egyik kihívója Szegeden (Délmagyar) A Tisza Lajos Közéleti Egyesület októberi közgyűlésén döntött polgármester-jelöltjük személyéről. Bartha 1998 és 2002 között már vezette a várost.

- 10:25 Elképesztő botrányok Botka László körül (Origo) A szegedi városvezető úgy akart a szegények kormányfője lenni, hogy közben fényűző életét élt.

- 10:17 Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden (Origo) Elfáradt, rutinból dolgozó baloldali városvezetés, hűtlen kezelésért börtönre ítélt Botka-bizalmasok.

- 06:34 Botkának tisztáznia kellene végre magát (Echo TV) Se szeri, se száma a szegedi polgármester és a helyi szocialisták körüli botrányoknak.

- 05:52 Botkának tisztáznia kellene végre magát (Magyar Idők)Se szeri, se száma a szegedi polgármester és a helyi szocialisták körüli botrányoknak, ezeket vettük sorra a Tisza-parti város Fidesz-szervezetének alelnökével.

- 01:52 A Mars téri beruházás támogatása aggályos volt (Magyar Hírlap) Felsorolni is nehéz, milyen botrányok köthetők Botka László szocialista polgármesterhez és köréhez.

Természetesen nem csak Botkával kapcsolatban járnak így el, ez az általános módszer, mindig attól függően, hogy az utasítás kinek a lejáratására vonatkozik. Hogy Botka ellen most miért indítottak újra hadjáratot, azt csak találgatni tudjuk, talán azért mert újra el akarják hitetni magukkal, hogy a szegedi városvezető, ha kitartóan ütik-vágják, legyőzhetővé válik, és elbukik az egyik legerősebb szocialista bázis.

A Fidesz nem talált egyelőre megfelelő ellenfelet, egy civil szervezet mögé bújtatva újra azt a Bartha Lászlót akarják Szeged élére repíteni, aki korábban már volt ugyan polgármester, de több alkalommal is vereséget szenvedett Botkától.

Egyébként az a negyvenmilliós botrány – hűha, a Fidesz ilyet sose követne el -, amiről elsőfokú bírósági ítélet alapján többeket elítéltek, amúgy egészen nevetséges ügy: az ítélet szerint olyanok kaptak ingyen parkolási lehetőséget a városban, akik erre nem jogosultak. (Ugyanezen portálok Simonka György fideszes országgyűlési képviselő milliárdot meghaladó, már az ügyészség által is elfogadhatatlannak ítélt ügyleteiről jószerivel mínuszos hírekben számolnak be.)

Egyébként az egész parkolási botrány jól mutatja, hogy miként képes a Fidesz által vezényelt vádhatóság a semmiből égbekiáltó ügyet kreálni, illetve hogyan zuhan rá az állam által irányított sajtó a kiszemelt áldozatokra. És akkor még nem beszéltünk az Orbán által száműzött, most a miniszterelnöknek mindenképpen bizonyítani akaró Lázár Jánosról, aki egyenesen a szervezett bűnözői körök polgármesterének titulálta Botka Lászlót. És már rá is szabadítaná a nyomozókat.

Botka, helyesen nem vette fel az arcába dobott kesztyűt, mindössze annyit jelzett válaszában: megérti a volt kancelláriaminiszter frusztrációját, aki Szeged hűbérura szeretne lenni. Csendesen azt is hozzátette: a kastélya már megvan hozzá.

Mi meg annyit jegyeznénk meg: lehet, hogy a nyomozóknak inkább arrafelé, a kastély környékén kellene szaglászniuk. A parkolási díjat mi átvállaljuk.