Brüsszel bosszúja: 687 millióval alázták meg Tiborcz István édesapját

Föld S. Péter 2021. december 12. 14:50 2021. dec. 12. 14:50

Családbarát kormányunk megint példamutató módon gondoskodott a családokról. Az összes családdal való törődésre ezúttal ugyan nem futotta, de kezdeti lépésként mindenképpen figyelemre méltó, hogy Orbán Viktor veje, Tiborcz István családjának jutott a jóból. Kicsit konkrétabban: Tiborcz István édesapja,Tiborcz Sándor István 687 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból.

Az ügyet ismertető 24.hu szerint „az idősebbik Tiborcz ugyanannak a pályázati kiírásnak a forrásaiból részesül, mint amiből egy éve a fia 215 millió forintot nyert el. A száz leggazdagabb magyar listáján a 37. helyen álló Tiborcz István és édesapja így együtt több mint 900 millió forintot kap az erdősítés támogatására kiírt uniós pályázatból. A Tiborcz család – beleértve Tiborcz István testvérét, Tiborcz Esztert is – összesen csaknem 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az Európai Unió forrásaiból.”

Nekünk, akik még tanultunk igazi magyar irodalmat, vagyis, nem a mostani, Demeter Szilárd szerint 80 százalékban kukába való verseken és prózai szövegeken nőttünk fel, Arany János Családi kör című versének egy ismert sora jut az eszünkbe: „Egy-egy szárnyat, combot nyújt a kicsinyeknek”. Igaz, a Tiborcz családnak nyújtott szárnyak és combok a költő által leírtakhoz képest kicsivel nagyobbra sikerültek, de nem irigykedünk, mert mi, magyarok, a mások sikerének is tudunk örülni. Nekünk az is elég, ha másoknak mindenük megvan, és reménykedünk, hogy egyszer nekünk is összejön valami – ha nem is 687 millió forint, de legalább jövő februárra belengetett 13. havi nyugdíj.

Nagylelkűségünk úgyszólván határtalan, vettünk mi már sok mindent a nemzet legjobbjainak. Jachtot, magánrepülőgépet, méregdrága utazást – mikor mire volt szükségük az uraknak. Ingatlanokat is vásároltunk számukra számolatlanul, volt, hogy a saját szánktól vontuk meg a falatot, de nekünk az ilyen meg sem kottyan, örülünk, ha adhatunk, nem tehetünk róla, ilyenek vagyunk.

Tiborcz Sándor István fia, a miniszterelnök veje, egyébként a családjával együtt nemrégiben Spanyolországba költözött. Rájuk ezek szerint nem hatott a Gyere haza fiatal projekt csábító felhívása, nem engedtek a szirénhangoknak. Szerencsére az idegenbe szakadt fiú, Tiborcz István közölte, hogy döntésük csak átmeneti időre szól, magyarországi üzleti érdekeltségeik megmaradnak, nem szakadnak el a hazájuktól.

Mindez azért is megnyugtató, mert ezek szerint nem hagynak magunkra bennünket, és a jövőben is juttathatunk nekik a sokat bírált brüsszeli bürokratáktól származó forrásokból.