Budán megtiltották a nőknek, hogy topban, a férfiaknak pedig, hogy póló nélkül sportoljanak

HírKlikk 2024. szeptember 2. 09:00 2024. szept. 2. 09:00

Megtiltotta az intézményvezető a férfiaknak, hogy póló nélkül, félmeztelenül, a hölgyeknek pedig, hogy a hasukat nem takaró topban fussanak az I. kerületi Czakó utcai sportpályán.

A Blikk cikke szerint a főváros I. kerületében található Czakó utcai sportpálya új igazgatója öltözködési előírással egészítette ki a házirendet. A módosításban megtiltja, hogy a szabadtéri futópályán a férfiak póló nélkül, félmeztelenül sportoljanak, míg a nőknek nem lehet olyan topban futniuk, amely a hasukat nem takarja.

 

Az önkormányzati intézmény vezetője azzal indokolta a döntést, hogy a sportpályán lévő diákokat zavarhatja a női has, és fedetlen férfi felsőtest látványa.

Az egyik törzsvendég, Lafferton Zsolt aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy ne legyen kötelező a pólóviselés a pályán, hiszen ezt korábban sem írta elő a házirend. Érvelése szerint még az idei párizsi olimpián is hasonló öltözetben jelentek meg a női sportolók. A kezdeményezéshez már közel 120 ember csatlakozott.

V. Naszályi Márta, a kerület polgármestere augusztus elején Facebook-oldalán indított szavazást a témában. A válaszadók közel 84 százaléka szerint engedélyezni kell, hogy a sportpályán a férfiaknak félmeztelenül, míg a nők atlétikai topban sportolhassanak.

A szeptemberi testületi ülésre javaslatot nyújtok be, „amelyben képviselem a sportpályahasználók véleményét, és a Czakó utcai Sportközpont házirendjének módosítását kezdeményezem" – közölte a lappal a polgármester.

Forrás: Blikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom