Budapest nem eladó, nem kisajátítható – írta Karácsony Gergely Orbánnak

HírKlikk 2024. április 10. 17:50 2024. ápr. 10. 17:50

„Miniszterelnök úr, miért van az, hogy a kormánya mindig, és már megint a legelesettebbek kárára fitogtatja hatalmát?” – kérdezte abban a nyílt levélben Karácsony Gergely Orbán Viktort, amelyben arra emlékezteti a miniszterelnököt, hogy egy új törvényjavaslat értelmében 200 család sorsa arra a Pikó András által vezetett önkormányzatra maradna, amely éppen felújítani készült a házaikat.

Budapest nem kisajátítható, Budapest nem elfoglalható – írta levelében a főpolgármester. Karácsony a Facebook-oldalán közzétett levelét azt követően fogalmazta meg, hogy a kormány benyújtott egy törvényjavaslatot, amely elvenne tíz ingatlant Józsefvárostól, és ezáltal utcára kerülne 200 család.

A főváros vezetése, Pikó Andrással, és a kerület országgyűlési képviselőjével, Jámbor Andrással közösen minden jogi és politikai eszközt kész bevetni, hogy mindezt megakadályozza – írta levelében Karácsony.

„Ideje, hogy megértse: Budapest nem eladó, nem kisajátítható, Budapest nem elfoglalható” – szögezte le a főpolgármester, aki felszólította a miniszterelnököt, hogy a kormány vonja vissza a józsefvárosi házak államosításáról szóló törvénymódosítását.

Bejegyzésében arra is emlékeztetett, hogy Orbán Viktor „alig pár napja, hogy azt találta mondani a Parlamentben: a kormány aránytalanul sokat ad Budapestnek. Az hagyján, hogy ez az állítás tényszerűen sem igaz, de a saját szavait a saját kormányának törvényjavaslata pár nap alatt tette semmissé.

Forrás: Facebook