Budapesti négyzetméter-árak a Balatonnál

HírKlikk 2020. augusztus 3. 14:00 2020. aug. 3. 14:00

A fejlesztési őrület a Balatont sem kerülte el, sorra adják át az új lakóparkokat, épületeket a nagyobb városokban – írja a Portfolio a balatoni lakásárakról készült összeállításában. Mint kiderül: lényegében budapesti átlagáron lehet új lakást vásárolni a magyar tengernél.

Az Eltinga vidéki újlakás-adatbázisa alapján, a több mint tízlakásos projektekben jelenleg 2300 lakás épül, az árak meglehetősen nagy különbségeket mutatnak – olvasható a cikkben, amely megjegyzi: nemcsak az számít, hogy mely település ad otthont a fejlesztésnek, az is, hogy milyen távolságra esik a parttól, illetve, hogy milyen szolgáltatásokat kínál a beruházás. Jelenleg a legdrágábban új lakáshoz jutni – az átlagos árak alapján – Balatonbogláron lehet, de Szántódon, Balatonfüreden, Alsóörsön, Balatonszemesen, Csopakon és Zamárdiban is találni egymillió forint feletti négyzetméterárat.

Ami a használt lakásokat illeti: a Balaton környéki üdülőövezetekben tavaly 400 ezer forint volt az átlagos négyzetméterár, a Takarék Index adatai alapján. A Siófoki járás parti része számított a legdrágábbnak 2019-ben, a második helyen a Balatonfüredi járás parti része, míg a harmadikon a Fonyódi járás parthoz közeli része állt. Ezek legnépszerűbb részein 510-560 ezer forint között mozogtak a tipikus négyzetméterárak.

Forrás: Hírklikk