Családbarát Magyarország logóval ellátott ajándék motorokon vonultak a gyerekek

HírKlikk 2019. szeptember 21. 13:08 2019. szept. 21. 13:08

Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára indította el a kisgyerekeknek meghirdetett legszelídebb motorosok felvonulását szombaton Budapesten.

 Az autómentes nap keretében tartott felvonuláson a gyerekek műanyag játékmotorokkal a Hősök teréről indulva az Andrássy úton vonultak fel családtagjaikkal.

A szervezők előzetes regisztráció után a helyszínen ingyenes kismotorokat ajándékoztak, rajta a Családbarát Magyarország program logójával, és a gyerekek biztonsági mellényt kaptak Családbarát Magyarország felirattal. A felvonulás előtt koncertekkel várták a családokat.     

A rendezvény és a felvonulás ideje alatt gólyalábasok, jelmezesek, arcfestés, játékállomások és sok program várja a családokat.

Az eseményt második alkalommal szervezték meg, tavaly a Margitszigeten tartották meg a felvonulást.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken azt mondta: a rendezvénnyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy családban élni jó, és megmutatni, milyen erőforrás rejlik a gyerekvállalásban, a családalapításban.

Forrás: MTI/Hírklikk