Csobot Adél az X-Faktor mentora: a semmi semmizik level 100

Puzsér Róbert 2021. május 31. 15:25 2021. máj. 31. 15:25

Arra, hogy Magyarországon mennyire nem számít a teljesítmény, elsőrangú példa, hogy miként bánik a legprofesszionálisabb magyar nyelven sugárzó tévétársaság, az RTL a maga drága pénzért vásárolt brandjével és benne egy olyan székkel, amely a minőség garanciája. Csobot Adél semmirekellősége és a mentori funkció megsemmisítése az a nyilvánosságban, amit a filozófiában Martin Heidegger így fogalmazott meg: a semmi semmizik.

A sztárgyár-reality legújabb évadában Csobot Adél szépségversenyző, egykori Miss Nagykároly, egykori Miss Szatmárnémeti és egykori Miss Turismo foglal helyet, aki bár kitartóan kísérletezik az énekléssel, modellként mégis sikeresebb volt, amint ez a címeiből is kiolvasható.

A kitartó kísérletezést persze kéretik nem szó szerint érteni, hisz a nyolc éve felénekelt nagylemeze óta a művésznőtől egyáltalán nem jelent meg semmi – bizonyára nagyon feszíti már a sok élmény, amit kiáramoltatna magából. Nem kétséges, hogy mentorkent kiváló tippeket tud majd adni a kevésbé tehetséges versenyzőknek arról, hogy miként érdemes magasan jegyzett párt választaniuk, hogyan kell jól affektálniuk, hogyan kell szégyenézet nélkül celebkedniük, csak úgy csacsogniuk, szempillát rebegtetniük és jó kapcsolatot tartaniuk a bulvársajtóval.

El nem tudtam képzelni, hogy egy nap nosztalgiával gondolok majd vissza Dallos Bogira, aki huszonkét[!] évesen foglalta el a neki kiutalt mentor[!]széket, de ő legalább egy énekesnő, akinek a nevéhez méltóan tényleg van egy csomó dala. Nem mellesleg az ő személyében egy Csobot Adélnál sokkal visszafogottabb és kulturáltabb médiaszereplőről van szó, akiről nem az a néző azonnali benyomása, hogy a való villából szalajtották.

Csobot Adél azonban annyit haknizott a csodálatos, meseszerű életével meg a párkapcsolati ügyeivel, annyira megbízhatóan szállítja napról napra a legforróbb hálószobatitkokat és a nyílt színi évődést az élettársával, hogy az RTL döntéshozói úgy határoztak, hogy amíg nem találnak egy ütemesen táncoló és vezényszóra vihogó majmot, addig a megfelelő mentor igenis: Csobot Adél.

Az igazán izgalmas kérdés most már az, hogy a két nárcisztikus celebhisztérika közül ByeAlex vagy Csobot Adél okoz-e majd több kínos pillanatot. Esetleg nárcizmusuk és hisztériáik összeadódnak majd valami nárcisztikusabbá és hisztérikusabbá? Hamarosan kiderül.