Czeglédy: ha én is hazudtam volna, nem raboskodom másfél évig

HírKlikk 2019. február 19. 13:59 2019. feb. 19. 13:59

Budai Gyula, akire bármelyik mesefilmben gondolkodás nélkül ráosztanák a gonosz kis törpe szerepét, azzal haknizik már lassan másfél éve a sajtóban, hogy szegény Kunhalmi Ágin keresztül finanszíroztam az MSZP kampányát 2014-ben, ráadásul én kezeltem az MSZP és a DK kampánypénzeit, jelentsen ez bármit is – írja hétfői Facebook-bejegyzésében Czeglédy Csaba.

Ahogy bejegyzésében Czeglédy Csaba fogalmaz, „a múlt héten a jobbos sajtó azon örömködött, hogy Kunhalmi Ági Budai Gyula elleni feljelentését jogerősen elutasította a Fővárosi Törvényszék, helybenhagyva a Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú végzését.”

Czeglédy szerint hazudtak, mert a Fővárosi Törvényszék nem azért utasította el a feljelentést, mert igazat mondott Budai Gyula, hanem, mert szerintük Budai általuk elbírált szavai valóságuk esetén sem lennének alkalmasak büntetőeljárás megindítására.

A bíróság még azt is leírta végzése indokolásában, hogy Budai Gyula az idézett kijelentésével nem vádolta meg Kunhalmi Ágnest törvénybe ütköző cselekmény elkövetésével.

A házi őrizetben lévő politikus nem ért egyet az indoklással. Ugyanis Budai a TV2-nek adott interjúban – miközben a képernyőn ott virított, hogy „Csalnak és ez most kiderült” – arról beszélt, hogy Czeglédy eltüntetett 6,3 milliárd forintot, ezt a pénzt a nyomozóhatóság nem találja sehol, és teljesen egyértelmű, hogy ennek a pénznek az MSZP és a DK pártkasszájában kell lennie.

Majd Budai Gyula azzal folytatta, hogy a megvádolt politikus 2014-es választások előtt találkozott Kunhalmi Ágnessel, aki szerinte ekkor már az MSZP budapesti elnöke volt (ami nem igaz, mert 2014 júliusában választották meg!), és vele megegyezett a párt kampányának finanszírozásáról, sőt, még pénzt is adott át neki.

Budai Gyula szerint tanú is van erre, amiről azonban pont ezen a héten fog kiderülni, hogy természetesen nem igaz – jegyzi meg Czeglédy, aki szerint csak azért nem adtak zöld utat a Budai elleni büntetőeljárásnak, mert a törvényszék arra az álláspontra jutott, hogy ő szabályos módon adott kampánytámogatást Kunhalmi Ágnesen keresztül az MSZP-nek, hiszen azt semmi nem tiltja, hogy egy magánszemély pártot támogasson.

„Vajon - fentieket figyelembe véve - a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírája és a Fővárosi Törvényszék három bíráján kívül gondolja bárki is, hogy Budai Gyula az MSZP és a DK törvényes támogatásáról beszél már másfél éve?” – teszi fel a kérdést.

„Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy számos sajtópert nyertem meg, ugyanis valótlanul állította a jobbos sajtó, hogy pénzt adtam volna Kunhalmi Áginak, vagy bárki másnak. Az aljasság csupán az, hogy a kormánypárt és az ügyészség tőlem Budai és a jobbos sajtó állításainak alátámasztását várták. Ha én is hazudtam volna, nem raboskodtam volna másfél évig.

Forrás: Hírklikk