Demeter Szilárd szerint Európa Soros György gázkamrája

HírKlikk 2020. november 28. 14:33 2020. nov. 28. 14:33

A miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója is kifejtette a véleményét a jogállami vitáról. Természetesen Soros jutott az eszébe, de ezt megfejelte egy fura „hasonlattal". Szerinte most a magyarok és a lengyelek a „zsidók".

Az Origon közölt publicisztikát Demeter Szilárd. A NER kultúrharcában kulcsszerepet játszó miniszteri biztos képes volt azt írni, hogy „Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos".

Demeter lényegében a második világháború és a holokauszt alatt meggyilkolt sok millió zsidó származású emberhez hasonlítja a magyarok és a lengyelek jelenlegi helyzetét a jogállamiságról zajló uniós vitákkal összefüggésben.

„A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat – mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek.”

Ha ez nem lenne elég, Adolf Hitlerhez hasonlítja a holokausztot gyerekként bujkálva túlélő Sorost.

„Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. ”

Forrás: Origo