Deutsch Tamás levelét megírta...

Dr. Dávid Ferenc       2020. március 26. 15:20 2020. márc. 26. 15:20

Az MTI-hez eljutott információk szerint Deutsch Tamás szerdán az EP-képviselőinek is levelet írt, amelyben arra hívta fel a figyelmet, hogy „A koronavírus elleni védekezésről” szóló törvényjavaslat célja nem a demokratikus ellenőrzések és egyensúlyok megszüntetése, éppen ellenkezőleg, az Európában egyedülálló intézkedés valójában kiterjeszti az Országgyűlés előjogait a kormányzattal szemben. Szavai szerint, a törvényjavaslat nem foglal magában egyetlen korlátozást sem az Országgyűlés tevékenységére vonatkozóan, megőrzi annak felügyeleti és ellenőrzési jogát. A kormánynak adni tervezett felhatalmazás korlátozott. A kormány csak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben fogadhat el kivételes, szükséges és arányos intézkedéseket az emberek egészségének és biztonságának megőrzése, valamint a nemzetgazdaság stabilitásának védelme érdekében. Az intézkedések a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztik – húzta alá.

A közismerten munkamániás EU-s képviselőnknek most rengeteg a szabadideje. A különféle bajnokságok szünetelése miatt, az MTK elnökeként nincsen semmi dolga, és – olimpia hiányában – a Magyar Olimpiai Bizottság egyik alelnökeként sincsen teendője. Egyéb társadalmi funkciói (Magyar Paralimpiai Bizottság, Sportegyesületek Országos Szövetsége) környékén sem történik semmi, így az életművész politikusnak kell valamilyen színpad, ahol kockázat nélkül brillírozhat. Bizonyára szólt neki a Főnök is, hogy Tamáska, azért ez mégsem járja. Egy egész ország küzd a járvány ellen, te pedig továbbra is csak lébecolsz?! Fontos ügyet persze nem lehet rábízni a korosodó politikai pojácára, de most hirtelen kapóra jött, hogy az úgynevezett. felhatalmazási törvény kapcsán, hézagos jogi tudását végre megcsillanthassa. Nehogy már Bárándy Péter, volt igazságügyi miniszter vagy Majtényi professzor mondja meg a frankót! Tamás tudása igen elmélyült, hiszen egy évtizedig küzdött a diploma megszerzéséért, és azóta is sokszor bizonyította, hogy a szakma kiváló ismerője. Ezt próbálja most elhitetni hétszázötven képviselővel, akik nem most jöttek le a falvédőről és egyébként is jól ismerik a kócos magyar szellemi kapacitásait.  

Szóval, a Fidesz mindenese levelet intézett az összes EP képviselőhöz, és elmagyarázta nekik, hogy ami Magyarországon napjainkban zajlik, az nem demokrácia- és jogtiprás, hanem D. Tamás szavaival: „az Európában egyedülálló intézkedés valójában kiterjeszti az Országgyűlés előjogait a kormányzattal szemben”. Ekkora butaság még a törvény hazai parlamenti vitájában sem hangzott el. A javaslatot lelkesen támogató kormánypárti képviselők nem mentek el idáig. Vélhetően D. Tamás nem olvasta a joganyagot, és nem is követte a normaszöveg-javaslatról zajló diskurzust. Alapismeretek nélkül, beszállt a nyilatkozatháborúba, és rögtön az első pillanatban írt/mondott egy hatalmas baromságot. No persze ezt szoktuk meg tőle. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy ezt a fickót már senki nem veszi komolyan, még a sajátjai sem. Ugyanakkor rendkívül kínos, hogy hazánkat egy ilyen kvalitású személy képviseli a kontinentális szintű jogalkotás intézményében.

Befejezésül ismét egy szint alatti Deutsch-gondolat: „azok, akik megalapozatlan aggodalmaikat fejezik ki a demokrácia és a jogállamiság magyarországi helyzete miatt, egy képzeletbeli ellenséggel harcolnak.” Az ellenség (a vírus) láthatatlan, viszont a járványhelyzetet saját politikai céljaira felhasználó antidemokratikus ellenfél teljesen jól látható. Ennek a csapatnak tagja és kétes hírű reprezentánsa D. Tamás.