Döbbentes videó a fideszes képviselőről, aki kazánba zárta roma alkalmazottját

HírKlikk 2019. március 24. 06:23 2019. márc. 24. 06:23

A 444.hu szerkesztőségébe is eljutott az a videó, amin Pócs János fideszes képviselő azzal fenyegeti egyik alkalmazottját, aki egy kazánban ül, hogy betüzeli, amiért rosszat tett. A videót pénteken a Herbal Reality Youtube csatorna publikálta, a 444.hu pedig elment Jászapátiba, hogy a felvételről megkérdezzék Pócsot és a helyieket is.

A 2008-ban készült felvételen a kazánban ülő férfi elmondja, hogy azért került oda, mert „megivott egy fél decit”. Majd Pócs azt mondja, itt égeti el a cigányokat, akikre haragszik. Végül meggyújt egy papírt, majd rácsukja a kazán ajtaját az ordibáló férfira.

A 444.hu tudósítása szerint gyorsan híre ment a településen, hogy Pócs Jánosról érdeklődnek, ugyanis hamarosan Pócs János fiával együtt megérkezett Farkas Ferenc fideszes polgármester, aki egy helyi rendeletre hivatkozva meg akarta tiltani, hogy a városban forgassanak. 
 
Azt nem tudta, pontosan melyik rendeletről van szó, ám a jegyző válaszából kiderült, hogy nem létezik olyan törvény vagy rendelet, ami megtiltaná az utcai interjúzást. 
 
A stábnak sikerült megszólaltatnia Pócs Jánost is, aki semmi kivetnivalót nem talált a videóban, abban annál inkább, hogy erről kérdezik, mert a videón látható férfi már nem él. A képviselő nem tagadta, hogy ő hallható a felvételen, a tartalmáról pedig annyit mondott, hogy a férfi a barátja volt, és az ő kérésére készült a videó még 2008-ban. 
 
 
Forrás: 444.hu