Dől a pénz Lázár János ménesbirtokához

HírKlikk 2023. november 2. 10:24 2023. nov. 2. 10:24

Tovább bővül a Lázár Jánoshoz köthető mezőhegyesi ménesbirtok, ezúttal nettó 205 millió forintért épülnek parkolóhelyek, a munkát az algyői Délút Kft. nyerte el.

Az említett cég korábban már utat és konzorciumi partnerként hatmilliárdos öntözőrendszert is épített a ménesbirtoknak  – vette észre az Rtl.hu.

Most a Kossuth utcában és a Hangai fogadó mögött is épül parkoló, a dokumentáció szerint, az előbbinél 245,67 méter hosszú, hat méter széles, új közlekedő utat építenek aszfalt burkolattal. Itt 78 darab várakozóhely létesül merőlegesen és párhuzamosan, térkövezve, járdaburkolatot is kialakítanak. Az utóbbinál 18 várakozóhelyet építenek, ezekkel bővítik a már meglévő parkolót.

A portál felidézi, hogy a ménesbirtokhoz tartozó Hangai-épület eredetileg vendégfogadó és postakocsi-állomás volt, és a 18. század végén épült. A Pest és Arad között közlekedő postakocsijárat állomása volt, a reformkorban főleg katonák szálltak meg itt, később megfordult a falai közt Kossuth Lajos, valamint Ferenc József császár és király is.

Lázár János miniszterként korábban úgy határozott arról, hogy Hangai vendégfogadó istállója és kocsiszínje elveszítse műemléki védettségét, hogy közben ő vezeti a ménesbirtokot tulajdonló alapítvány kuratóriumát.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom