Dömsödi Gábor újra harcba száll Pásztó polgármesteri székéért

NVZS 2019. augusztus 14. 11:13 2019. aug. 14. 11:13

Két egymást követő választási kudarc sem szegte Dömsödi Gábor kedvét: Facebook videoposztban jelentette be, hogy októberben ismét elindul a pásztói polgármesteri címért. A Varázsvölgy Egyesület színeiben méretteti meg magát, mégpedig nem egyedül: képviselőcsapattal közösen. A fiatalokra és az idősekre számít.

„Mivel nálunk demokrácia van, s én még fiatal vagyok, a tehetségeket pedig engedik boldogulni ebben az országban, fényes jövő és karrier állhat előttem” – mondta tavaly augusztusban Dömsödi Gábor némileg ironikusan azt követően, hogy tavaly augusztusban elveszítette a csatát korábbi helyettesével, a fideszes Farkas Attilával szemben az időközi polgármesterválasztáson Pásztón, amit 2014 óta irányított. Irónia ide vagy oda: komolyan gondolta, amit mondott – ezt a mostani lépése is igazolja.

Vereségének egy éves évfordulóján jelentette tehát be, hogy ismét ringbe száll a polgármesteri székért. Fontosnak mondta, hogy nem egymaga méretteti meg magát, képviselőjelöltekkel együtt indulnak a Varázsvölgy Egyesület színeiben. Ez azért nagyon fontos, mert „bármennyire is megvan az együttműködési szándék az ellenzéki képviselők és a független polgármester között, a pártokat képviselők és a polgármester között, az a biztos, ha a polgármesternek van többsége” – szögezte le, hozzátéve: azt tartaná szerencsének, ha 4-5 fős többséget tudnának szerezni a testületben.

Céljaként azt nevezte meg, hogy ismét naggyá tegye Pásztót – ez szerinte benne a van a településben. Szeretné, ha Nógrád leggazdagabb legrendezettebb településévé válna Pásztó – szerinte ez utóbbi biztosan elérhető cél –, egyben a legbiztonságosabb és olyan, amely ismét kulturális és kereskedelmi centrum.

Szavazóként elsősorban a fiatalokra számít, azokra is, akik elhagyták Pásztót, de például szavazni tavaly is visszatértek („remélem visszaköltöznek majd”), illetve másik szövetségesi rétegként az idősekre.

Dömsödi korábban újságíróként és televíziós műsorvezetőként dolgozott, majd több ciklusban (2003-2006 között, illetve 2011-től) a Nógrád megyei Bokor község független polgármestere volt. 2014-ben a Nógrád megyei Pásztó polgármesterévé választották meg, de a ciklust nem tudta kitölteni, mivel tavaly áprilisban a Fidesz megbuktatta. A városi közgyűlésen Farkas Attila, korábban lemondott fideszes alpolgármester, önkormányzati képviselő javasolta a független Dömsödinek, hogy mondjon le. Ő ezt nem tette meg, a képviselő-testület pedig feloszlatta magát. Az augusztus 12-i időközin Dömsödi 106 szavazattal vereséget szenvedett Farkassal szemben.

Dömsödi – az LMP színeiben – elindult Pásztón a tavalyi országgyűlési választáson is, ahol a harmadik helyezést szerezte meg, 16,31%-os eredménnyel a győztes Fideszes (47,34%) és a második legtöbb szavazatot begyűjtött Jobbikos jelölt (22,22%) mögött.