Donáth Anna szerint koncepciós eljárást indítottak ellene

HírKlikk 2024. augusztus 2. 15:45 2024. aug. 2. 15:45

Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakkal vádolják a Momentum korábbi elnökét mert testével védte Iványi Gábor lelkészt.

„Politikai bosszú és megfélemlítés: gyanúsítottként idézett be az ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával” – közölte a Momentum korábbi elnöke Facebook-oldalán, vette észre a 444. Donáth Anna beszámolója szerint egy 2022-es eset miatt idézték be, mikor testével védte Iványi Gábor lelkészt, ezzel megakadályozva egy NAV-os házkutatást.

„Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben), minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult. Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz' nyilvánvaló volt, hogy ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror” – tette hozzá. A csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt akár kettőtől nyolc évig terjedő letöltendő büntetést is kaphat.

Polt Péter már tavaly decemberben indítványozta Donáth mentelmi jogának felfüggesztését, ám azt az Európai Parlament nagy többséggel elutasította. Vele együtt vett részt a 2022-es tüntetésen Gurmai Zita, az MSZP Országgyűlési képviselője is, az ő mentelmi jogát 2024. február 26-án felfüggesztették.

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom