Döntsön végre a kormány az érettségiről!

HírKlikk 2020. április 9. 17:00 2020. ápr. 9. 17:00

A kormány szakmai akciócsoportja elfogadta az MSZP javaslatát, hogy ne a hagyományos módon szervezzék meg az érettségit. Ezt a lépést helyesnek tartjuk és üdvözöljük, hiszen ezzel újabb szakmai javaslatunkat fogadta be a kabinet – írja közleményében az MSZP.

Az MSZP szükségesnek tartja ugyanakkor, hogy mielőbb döntsön a kormány az érettségi lebonyolításának pontos módjáról, időpontjáról és a lebonyolítás körülményeiről. Szerintük a mostani javaslat szükséges, de nem elégséges, döntés kell végre. 

A szocialisták az akciócsoport nyilvánosságra hozott véleményénél szigorúbb feltételeket javasolnak a lebonyolítás módjára:

– minden tanteremben, ahol írásbeli érettségit bonyolítanak le, legfeljebb öt diák és az érettségit felügyelő tanár tartózkodhasson;

– minden érettségiző diáknak, érettségiztető tanárnak és minden, az érettségiben közreműködő munkatársnak biztosítsanak maszkot;

– minden iskolában a bejáratnál és minden teremben, ahol érettségi kerül megrendezésre, biztosítsanak fertőtlenítő folyadékot;

– jelöljék ki az írásbeli érettségi vizsga napjait!

Az MSZP közleménye szerint, a jelenlegi helyzetben, az érettségi lebonyolításában a szakmai, pedagógiai rész és a logisztikai, szervezési, illetve egészségvédelmi lépések ugyanolyan jelentőségűek.

Az érettségi vizsga fontos, de a legfontosabb az emberi élet védelme. Javasoljuk ezért a lehető legszigorúbb feltételek biztosítását! – szögezi le az ellenzéki párt.

Forrás: Hírklikk