Dorosz Dávid megint nekiment Fürjes Balázsnak

HírKlikk 2020. május 22. 19:34 2020. máj. 22. 19:34

A budapesti főpolgármester-helyettes szerint, az „államtitkár és a kormány zömében az oligarchák gazdagítására költött a budapesti fejlesztések helyett”, nem tett hozzá semmit a járványügyi védekezéshez és asszisztált a fővárost érintő elvonásokhoz.

„Fürjes Balázs, a kormány stadiontúlárazásokért, valamint Vitézy Dávidért felelős államtitkára úgy látszik, új feladatot kapott: a főpolgármesterrel való levelezésért felelős főbürokrata lett” – írta közösségi oldalán Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes, aki szerint Fürjes „új funkciója összefügghet azzal, hogy a régit nem látta el”.

A politikus úgy véli,Fürjes, bár „névjegykártyája szerint mégiscsak a főváros fejlesztése lenne a dolga”, csak néhány Twitter-bejegyzéssel járult hozzá a járvány elleni védekezéshez, ellenben „asszisztált a fővárost érintő elvonásokhoz, az egyeztetések és a párbeszéd teljes hiányához”. Dorosz azzal is vádolja Fürjest, hogy „asszisztált ahhoz is, hogy a kormányhivatal megtiltotta a fővárosi idősotthonokba visszaküldött betegek szűrését”.

Ehhez képest már-már baráti hangneműnek tűnik a poszt azon bekezdése, amelyben Dorosz Dávid Fürjes Balázs fővárosnak írt leveleit kéri számon: az egyikben arról van szó, hogy az ígéretek ellenére, mégsem lesz pénz a buszvásárlásokra, a másik témája pedig a Lánchíd felújításának számonkérése. „Mindkét ügyben sokat segítene Budapestnek, ha Fürjes államtitkár csak abból a pénzből visszajuttatna valamennyit a budapestieknek, amennyivel az általa irányított projektek többe kerültek a tervezettnél az elmúlt években” – írja a főpolgármester-helyettes, aki szerint több, mint 400 milliárd forintról van szó, amiből a Lánchíd és a fővárosi közlekedési eszközpark is megújulhatna.

„Mivel ezt a pénzt Fürjes államtitkár és a kormány zömében az oligarchák gazdagítására költötte a budapesti fejlesztések helyett, a fővárosnak szembesülnie kell azzal, hogy a kormányzati elvonások, a járvány elleni védekezés költségei, az elmaradt kormányzati támogatások és a kieső bevételek miatt, több beruházást is át kell tekintetnünk" – jelentette ki Dorosz, aki szerint Fürjes és a kormány is újratervezhetne dolgokat, például az atlétikai vb-re készülő stadion költségeit.

(Címoldali képünk forrása Dorosz Dávid Facebook-oldala)