Tóth Bertalan: megsarcolja a Fidesz a magyar családokat a rezsivel

HírKlikk 2023. november 1. 08:00 2023. nov. 1. 08:00

Az Országgyűlés gazdasági bizottságának ülése után Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője bejelentette: a Fidesz nem támogatta a javaslatát az MVM diszkriminatív számlázási gyakorlatával szemben. 

A gazdasági bizottságban megtárgyalták, de leszavazták Tóth Bertalan törvényjavaslatát, amely kötelezte volna az MVM-et, hogy korrektül számlázzon mind az átalánydíjat fizetők, mind a havi fogyasztást bediktálók esetében. A szocialisták frakcióvezetője a bizottsági ülés után tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az MVM az igazságtalan számlázással a magyar családokat sarcolja, különbséget tesz az úgynevezett átalánydíjasok és a diktálás alapján számlákat befizető családok között. 

Tóth Bertalan elmondta, hogy a Fidesz nem volt partner a diszkriminatív számlázási módszer felszámolásában. Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint így olyan „hihetetlen és lehetetlen helyzet” állt elő, amiben vannak olyan családok, akik hiába fogyasztanak egészében átlagfogyasztás alatt, mégis egyes alkalmakkor versenypiaci árat kell fizetniük. „Legyen szó olyan családról, ahol jár a családi kedvezmény, több mint három vagy annál több gyermek van a háztartásban, de olyan is, aki diktál és egész évben fele annyit fogyaszt, mint az átlag fogyasztás, mégis, egyes hónapokban versenypiaci árat kellett fizetnie” – fogalmazott Tóth Bertalan. Hozzátette: „A törvényjavaslatot a gazdasági bizottságban a Fidesz leszavazta, ezért sajnos marad az MVM diszkriminatív és igazságtalan számlázási módja. Nagyon bízom benne, hogy a másik eljárás esetében, amit indítottam a Gazdasági Versenyhivatalnál, ott már valóban a jog fog érvényesülni és nem az a politikai szándék, hogy megsarcolják magyar családokat a gázszámla fizetés és a rezsiköltség kapcsán. Ez az a rezsihazugság, amelynek a Fidesz most nem vetett véget” – mondta a szocialista politikus.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom