Drámai bejelentést tett a Fidesz kommunikációs igazgatója: Amerika megtámadta Magyarországot

HírKlikk 2024. április 24. 06:40 2024. ápr. 24. 06:40

Joe Biden „háborúpárti" demokrata kormánya ismét demokráciajelentésben támadja Magyarországot, ennek oka pedig az, hogy Magyarország a béke pártján áll – mondta a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára kedden feltett videóban.

Menczer Tamás szerint „a támadásnak nyilvánvalóan az az oka, hogy a béke pártján állunk, és nem hagyjuk, hogy belepréseljenek bennünket ebben a háborúba".

A volt külügyi és külgazdasági államtitkár beszélt a magyar külügyminisztériumban készült, az amerikai demokrácia állapotával kapcsolatos jelentésről, amely szerint az amerikai déli határon keresztül évente négymillió illegális bevándorló érkezik Amerikába, akik „szinte kivétel nélkül kikerülnek a hatóságok látóköréből".

A politikus idézte Marco Rubio floridai szenátort, aki közlése szerint azt mondta, a modern amerikai történelemben először fordul elő az, hogy a déli határt nem az amerikai kormány, hanem a mexikói drogkartellek ellenőrzik.

Hozzátette: a felmérések szerint az amerikaiak 75 százaléka súlyos problémának tartja a bevándorlási válságot, Joe Biden mégis lebontja, lerombolja a határvédelmi intézkedéseket.

Az illegális bevándorlók által elkövetett legsúlyosabb bűncselekmények között említette egy 22 éves egyetemista nő meggyilkolását, a szexuális erőszakot, a késes támadást, a rablást és egy két éves kisfiú meggyilkolását.

Menczer Tamás szerint Amerika antiszemitizmussal is vádolja Magyarországot. Ezzel kapcsolatban a valóság az – mondta –, hogy a zsidó közösség tagjai Európán belül Magyarországon vannak a legnagyobb biztonságban, és ezt ők maguk is így érzik. Ezzel szemben az Amerikai Zsidó Bizottság friss jelentése alapján az Egyesült Államokban a válaszadók 74 százaléka problémának tartja az antiszemitizmust napjainkban, 56 százalékuk szerint az elmúlt évben súlyosbodott a helyzet, egyre kevésbé bíznak az amerikai igazságszolgáltatásban, és 63 százalékuk úgy érzi, hogy „jelenleg kevésbé biztonságos a helyzet", mint egy évvel ezelőtt.

A jelentésben szó van még a gender- és az LMBTQ-propagandáról is, illetve néhány egyéb fontos kérdésről – jegyezte meg Menczer Tamás.

„Mindezen tények ismeretében, talán amerikai barátaink jobban tennék, ha a saját házuk, portájuk előtt sepregetnének" – fogalmazott a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója.

„Akárhogy próbálnak belenyomni bennünket a háborúba, akármekkora nyomást helyeznek ránk, mi a béke pártján állunk" – hangoztatta Menczer Tamás.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom