Dúró Dóra megköszönte Csák Jánosnak, hogy kirúgta L. Simon Lászlót

HírKlikk 2023. november 6. 18:00 2023. nov. 6. 18:00

A Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese elégedett lehet, hiszen ő csinált ügyet a kiállításból azzal, hogy törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett.

Csák János miniszter arra hivatkozva menesztette a volt fideszes országgyűlési képviselőt, az Orbán-kormány egykori kulturális államtitkárát, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum nem tartja be az úgynevezett gyermekvédelmi törvény előírásait azzal, hogy 18 évesnél fiatalabbakat is beenged a fülöp-szigeteki LMBTQ-közösségről készült fotósorozatot is bemutató tárlatra. 

Az ügyben L. Simon László már megszólalt, azt mondta, hogy tudomásul veszi, de elfogadni nem tudja Csák János döntését. Menesztése pedig az LMP-s Ungár Péter jóvoltából szóba került ma az Országgyűlésben, az azonnali kérdések órájában is.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára válaszában azt hangoztatta, szó sincs homofóbiáról a „gyermekvédelmi” törvény betartásáról van szó, de megszólalt Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom elnökhelyettese is, aki ügyet csinált az egészből azzal, hogy törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett a kiállítás miatt.

Csák János ennek helyt adva rendelte el, hogy 18 évnél fiatalabbak ne mehessenek be a kiállításra, csakhogy a Magyar Nemzeti Múzeum jelezte, nem kérheti el a személyi igazolványt a látogatóitól. Erre reagálva döntött Csák János úgy, hogy meneszti L. Simon Lászlót, Dúró Dóra pedig a parlamentben most köszönetet mondott a miniszternek. – „Tudom jól azt is, hogy ez az egy kiállítás önmagában kis mértékben tudja csak megváltoztatni az emberek gondolkodását. Attól még a kis mértékben rontó kiállítások ellen is fel kell lépni "– fogalmazott a szélsőjobboldali politikus. Szerinte a világ legnagyobb problémái közé sorolták 2022-ben az LMBTQ-kisebbséggel szembeni erőszakot, és ez az, ami „propaganda”, ez az, ami értékválasztás.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom