Durván befenyítette a Fidesz Márki-Zay Pétert

HírKlikk 2019. február 20. 07:44 2019. feb. 20. 07:44

Harmadszori nekifutásra lett egy kifeszített költségvetése Hódmezővásárhelynek, ráadásul, a helyi Fidesz szerint a kormány nem támogat ellenzéki vezetésű várost.

„Öntsünk tiszta vizet a pohárba, beszéljünk nyíltan. Ön hetente szervez forradalmat a kormány megdöntésére…önnel senki nem tárgyal, ön ettől a kormánytól semmilyen támogatást nem fog kapni”- ezt Hegedűs Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője közölte Márki-Zay Péterrel, a város polgármesterével a keddi hódmezővásárhelyi közgyűlésen, amikor már harmadszorra futottak neki az idei költségvetésnek - írja a hvg.hu.

A portál beszámolója szerint az idei büdzsé tervezésekor a helyi Fidesz azt javasolta, hogy az állami kórház fejlesztésére adjon a város egymilliárd forintot, csökkentsék az építményadót, mindezt pedig hitelfelvétel nélkül hajtsák végre. Most harmadjára ültek össze, hogy megszavazzák a költségvetést, de még mindig puskaporos volt a levegő.

Hegedűs Zoltán végül nyíltan kimondta, hogy ne is számítson semmilyen támogatásra a város addig, amíg ellenzéki vezetője van. A képviselő szerint azzal nem tárgyal a kormány, aki a kormány leváltására szervezkedik.

A költségvetést végül elfogadták ugyan, de erről még a többször a közgyűlésen is megszólaló könyvvizsgáló is úgy nyilatkozott, hogy ilyen költségvetése még nem volt a városnak. A szakember nem lehetett túl könnyű helyzetben, de megtárgyalásra és elfogadásra is alkalmasnak nevezte a nehezen összeállt költségvetést, de azt azért megjegyezte, hogy a gazdálkodásért a képviselők felelnek, a polgármester az elfogadott költségvetés jogszerű végrehajtásáért felelhet csak.

Forrás: hvg.hu