Dzsudzsák Balázs már biztosan nem gyárt léghajót

HírKlikk 2024. szeptember 30. 17:45 2024. szept. 30. 17:45

A jelenleg Debrecenben futballozó Dzsudzsák Balázst már egy évtizeddel ezelőtt is a többszörös milliárdosok közé sorolták. Akkor arról cikkeztek lapok, hogy a futballista Oroszországban és az Egyesült Arab Emírségekben évi egymilliárd forint feletti összeget is kereshetett. A futballista érdekeltségébe tartozó Első Magyar Léghajógyár Kft. az elmúlt két évben egyáltalán nem adott le mérleget, az azt megelőző két évben pedig nulla árbevételt jelentett, holott – mint a cégiratokból kiderül – 2021-ben még a kormányig érő tervei voltak.

Dzsudzsák két győri egészségügyi érdekeltségétől, a Rába Medical Invest Kft.-től és a Rába Medical Center Kft.-től, már tavaly megvált, a vevő, a győri Széchenyi István Egyetem 370 millió forintot fizetett, a tranzakciót pedig annak a kuratóriumnak kellett jóváhagynia, melynek tagja volt a futballista barátja, Szijjártó Péter külügyminiszter is – értesült a 24.hu.

Dzsudzsáknak jelenleg is van üzletrésze három cégben, a Db7.hu Kft.-ben, a Market Invest Hungary Kft.-ben és a rejtélyes Első Magyar Léghajógyár Kft.-ben is. Az utóbbinak viszont rosszul áll a szénája: a bíróság egyszer már döntött a cég megszüntetéséről, most pedig felszámolási eljárás lett belőle.

A  cég hitelezőinek a felszámolás elrendelésétől számítva 40 nap áll rendelkezésére, hogy bejelentsék követelésüket a felszámolónak. 

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom