Dzsudzsák havi tízmillióért igazolhat a magyar másodosztályba

Föld S. Péter 2020. július 15. 14:32 2020. júl. 15. 14:32

Bár hivatalos bejelentés még nincs, de bármelyik percben robbanhat a bomba, vagyis, hogy Dzsudzsák Balázs az NB II-be aláhullott Debrecen futballcsapatához igazol. Az ügynek vannak előzményei, nem is akármilyenek: egy néhány évvel ezelőtti közös szereplésük alkalmával, Orbán Viktor miniszterelnök a nyilvánosság előtt a következőket mondta a magyar válogatott diplomata útlevéllel megtámogatott kapitányának: volt már eleget az araboknál Balázs, jöjjön haza mihozzánk!

Feltehető, hogy Orbán akkor nem a debreceni csapatra, hanem a Videotonra gondolt, de amióta kiderült, hogy az idegenszívű Budapest helyett, Debrecen lehet a nemzet új fővárosa, Dzsudzsák esetleges debreceni szerződése már távolról sem olyan meglepő, mint lett volna néhány évvel ezelőtt. Kötődése is van a klubhoz, hiszen innen indult a labdarúgó karrierje, amely ezt követően a holland Eindhoven csapatában teljesedett ki. Ezt követően, Dzsudzsák ugyan hivatalosan futballista maradt, valójában szakmát váltott és vele kapcsolatban innentől leginkább pénzügyi tranzakciókat említhetünk. Hősünk egyik jól fizető klubtól a másikhoz szerződött, legutóbb egy arab csapattól rakták ki a szűrét, így jött képbe a nevelőegyesülete, a DVSC.

A hír olyannyira valósnak látszik, hogy Dzsudzsák Bentleyje napok óta barátja, az aktív labdarúgástól idén visszavonult és szakmai igazgatónak kinevezett Tőzsér Dániel háza előtt parkol. (Nincs egy garázsa ennek a Tőzsérnek, ahol egy ilyen értékes autót parkoltathatnának?)

Sajtóhírek szerint, az ősztől az NB II-ben szereplő Debrecen nem képes ugyan az arab futball évi egymilliárd forintos ajánlatával versenyezni, de nem is kell. A válogatott csapatkapitánya ennek csupán a töredékével, szerény számítások szerint, havi tízmillió forinttal is beéri. Ennyit fog keresni a cívis város csapatában. Ezt a pénzt úgy számolták ki a szakírók, hogy a Debrecen, amely feltehetőleg a másodosztály legjobban eleresztett csapata lesz, – évi 1,2 milliárd forintból gazdálkodhat – most szabadított fel egy havi tízmilliós fizetést, épp azáltal, hogy a már említett Tőzsér visszavonult a futballtól és szakmai igazgatóként folytatja.

Ezek a legfrissebb hírek Dzsudzsák Balázs labdarúgó-ipari vállalkozóval kapcsolatban. Ha esetleg a futballal kapcsolatban is lesz róla információ, haladéktalanul jelentkezünk.