Egy cégből kettő: csaknem százmilliárdot választanak szét

HírKlikk 2020. július 5. 17:30 2020. júl. 5. 17:30

Osztódással szaporodik az OTP második legnagyobb részvényese – írja a mfor.hu.

A közel 7 százalékos banki pakettet birtokló Kafijat Zrt. két, fele-fele részű tulajdonosa, az orosz édesapával rendelkező, de ma már magyar állampolgár Rahimkulov-testvérek egy újabb vagyonkezelő holdingot hoztak létre. 

A legfrissebb cégközlönyben megjelent tájékoztatás szerint, a Kafijat Befektetési és Vagyonkezelési Zrt. elhatározta a társaság szétválását. Eszerint a Kafijatból kiválik az MGTR Alliance Kft. 

Az mfor.hu úgy véli, hogy a cégbíróság még nem jegyezte be az MGTR Alliance Kft.-t, mert a cikk születésekor az új cég még nem szerepelt a hivatalos nyilvántartásokban. Azt viszont már biztos információként említi a portál, hogy a Rahimkulov testvérek által irányított cégek nem egyformán részesednek a Kafijat 2019 végén 96,5 milliárd forintos vagyonából: annak 86,4 százaléka marad a Kafijatnál, s 13,6 százaléka kerül át az MGTR Alliance-hoz.

A Kafijat Zrt. egyébként a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapja szerint az OTP Bank egyik nagybefektetője: a legfrissebb, március 2-ai tulajdonosi megfeleltetés szerint 6,89 százaléknyi részvénypakettet birtokolt, amelynek értéke jelenleg közel 210 milliárd forint – jelzi a portál.