Egy covidos család szerint teljes a káosz az óvodákban és az iskolákban

HírKlikk 2021. december 2. 16:15 2021. dec. 2. 16:15

Pár napja kering az interneten egy felháborodott apa bejegyzése arról, hogy a kormány elengedte az óvodás és iskolás magyar gyerekek és szüleik kezét. Minden szabály, irány, tájékoztatás és segítség nélkül magukra hagyta őket egy egyébként halálos világjárvány teljes időszakára.

A felkavaró, Facebookon megosztott kommentet teljes terjedelmében közöljük. (Mivel az eredeti kommentet nem találtuk, csak az egyik megosztást linkeltük be.)

„Nincs semmiféle bonyolult útvesztő, haver. Hanem nincs SEMMIFÉLE szabály, útmutató, rendszer, képlet, nincsen információs hálózat, nincs hatóság, nincs a kbsztt világon SEMMI, érted?

Ovis a gyerekünk, előbb néhány szülő, aztán egy 5 éves (!) kislány lett pozitív, mi két hete itthon tartjuk a gyereket, a feleségem 4 napja, én 2 napja teszteltem pozitívra. Mindketten jelentettük a munkahelyünkön, és ENNYI.

Ha akarnám, 10 perc múlva teleköpködhetném az egész Tescot, ha akarnám, a tünetmentes gyerekemet 2 covidos szülője ellenére, bevihetném személyesen az oviba, vagy bemehetnék a nagyobb gyerek sulijába minden papír nélkül, full fertőzötten (a munkahelyünkön is csak magánszorgalomból szóltunk, mert kultúremberek vagyunk).

Se levél, se nyilvántartás, se szabály, se útmutató nincsen.

Az oktatási intézmények nettó fullon magukra hagyva...

hisztérikusan kapkodó óvodavezető és személyzet, akik állnak a fostenger közepén, a hisztérikus szülőket nyugtatják.

A nagyok a suliban úgy készülnek témazáróra, érettségire, felvételire, hogy tanárok, tantárgyak tűnnek el hetekre/hónapokra, helyettesítés másfél éve nincsen.

Helyszíni oktatás van vállvonogatással, hogy mégis mit tegyünk, kedves szülők.

Az oktatási, a járványügyi, és valamennyi központ szintén a vállát vonogatja, hogy oldják meg, miközben nemhogy tesztet, de egy krva maszkot nem kap semmilyen tanár soha sehol.

Ismerünk olyat, aki eddig kétszer volt covidos: tavaly meg most, ráköltött 50-60e ft-ot tesztre, meg a többire, hogy TANÍTANI tudjon - az iskola megértően széttárta a kezét.

Emberek gyerekekkel, járnak dolgozni, gyerekek pedig egy szó szerint összeomlott és megdöglött oktatási rendszerbe járnak "tanulni". Fogalmuk nincs, mi lesz jövő héten, és ha végre egyszer egy rohadt hétig a tanár és a teljes osztály is bent van a suliban, gyorsan írnak 8 témazárót (lányomék 2 hete), hogy legyen jegyük is. Persze a témazáró mindenkinek szarul sikerül, hiszen az anyagot nem adta le senki, a dolgozatra nem készít fel senki, időt nem tudnak adni rá. Cserébe, kicsit kacsintósan osztályoz a tanár, mert ő is érzi, hogy ez nem a genyózás időszaka, és a tz jegy sokat fog nyomni a féléves jegyekben, amik viszont már sokat nyomnak az évvégi jegyekben, amik viszont konkrétan beszámítanak a továbbtanulásba...

Nem "bonyolult lett a helyzet", baszki. Hanem ez a rohadt aljas gusztustalan bűnszervezet éppen komplett generációt hagyott magára, tolta ki a szemüket hüvelykujjal, aztán mutogat nekik, hogy szaladgáljatok az erdőben vidáman, kedves ifjúság, hát olyan szép friss a levegő, olyan szép a táj, hát nem csodálatos itt a szabadban?

Szülők és gyerekek százezrei állnak tehetetlenül második éve - ez egy komplett középiskolai tanulmányi időszak FELE!

Nem átmeneti nehézségek, nehéz dilemmák, felmerült váratlan problémák vannak, hanem Magyarország kormánya EN BLOC elengedte a TELJES óvodás, és iskolás magyar gyerekek és szüleik kezét, és minden szabály, irány, tájékoztatás és segítség nélkül magukra hagyta őket egy egyébként halálos világjárvány teljes időszakára a büdös francba.

Mindenkit.

Évekre.

Végleg.

Miközben ő milliárdos értékű teszteket dob ki, százmilliárdos kis magánbizniszeket köt, a közelgő választások érdekében tízezreket hagy meghalni, százezreket kirúgni az állásukból, vagy másképpen teljesen ellehetetlenülni. Gyerekek ezreinek komplett továbbtanulását, jövőjét, sorsát rombolja le, jóvátehetetlen károkat okozva.

Komplett iparágakat dönt be, kórházak és iskolák százai állnak dermedten lefagyva a rájuk szakadt kegyetlen valóságban minden, de minden segítség nélkül bszdmg.

Emberek százezreinek a szeme láttára hal meg feleslegesen az idős szülő és siklik ki a gyerek élete.

Ne írjál olyanokat, hogy "bonyolult lett a helyzet".

Szerintem.

Elnézést a regényért, de kicsit felbsztm az agyam.”

Forrás: Facebook