Egy édesapa felelősségérzete: Majka kruppos gyerekét csakis ő veszélyeztetheti

Puzsér Róbert 2020. november 17. 09:05 2020. nov. 17. 09:05

A kereskedelmi tévés közbesúgó mindenkit hazaparancsol, aztán elmegy játszadozni, s oly büszke, hogy erről képet is közöl.

Tavasszal úgy csapott le Majka a vírushisztéria keltette marketingenergiákra, mint büszke mentora és tulajdonosa, Mészáros Lőrinc a közbeszerzésekre szokott. Magyarország hiphop-házmestere szép, tágas villájának nappalijából oktatta ki az ország népét arról, mi is a felelős állampolgári magatartás. Március 22-én, amikor a járványnak összesen hat halálos áldozata volt Magyarországon, és nyilvánvaló volt, hogy a koronavírus sokáig az emberiség életének része marad, a szórakoztatóipar legnevesebb spiclije fel volt háborodva, amiért a magyarok a Velencei tó partján sétálnak. A polgármesterek a hozzá hasonló karanténtálibok nyomására zárták le Budapest közparkjait, s ma is százezrek életét keserítik meg az értelmetlen szabályok, melyek szerint senki sem sétálhat egy kört a saját háza körül este nyolc után – kivéve ha vele van a kutyája, mert akkor nyilván nem fertőz. Ez Majkát azonban cseppet sem zavarja, hisz villája hatalmas, kertje pedig tágas.

Csakhogy Majka papa nem pusztán az öregasszonyokat meg a munkásőröket idézi sírás-rívás és rendpárti követelőzés terén: amikor e tárgyban nagy nyilvánosság előtt összeveszett egyik kollégájával, mindjárt előrángatta érvként a kruppos gyerekét, akit meg kell védenie a haláltól, és ennek szerinte nem az a módja, hogy bezárja őt a farm méretű nappalijába meg a szép, gondozott kertjébe, hanem az, hogy minden magyart be kell zárni a lakásába – ha harminc, hát harminc négyzetméterre –, és még csak sétálni sem szabad kiengedni a Velenci tó partjára vagy a Margit-szigetre.

Jött az ősz, és megérkezett a járvány második hulláma. Mindenki jól emlékszik még, hogy Majka hat halottnál miként küldött mindenkit haza, aki nem bír a seggén ülni, és sétálni próbál egy közparkban – a feketeöves érzelmi zsaroló beteg gyermekére hivatkozva bélyegezte gyilkosoknak mindazokat, akik akár csak diskurzust kezdeményeztek arról, hogy mi is lett volna a kellő mértékű védekezés. Ugyanez a Majka november 4-én, amikor a járványnak már nem hat, hanem kétezer halálos áldozata volt Magyarországon, amikor a napi halálozás a százhoz közelített, az itt látható fényképpel örvendeztette meg rajongóit.

Ilyenkor mi van a hiphop-vamzer országszerte híres felelősségérzetével? Mindenki takarodjon haza, kivéve őt, Mészáros Lőrinc kedvencét, akinek legyen szabad megfertőznie a kruppos gyerekét? Legalább ne hencegne azzal, hogy mennyire nem érdekli az, amitől úgy félt, hogy egy ország népét parancsolta haza. Csakhogy Majka még csak azt sem érzi, mit illene szégyellnie.