Budai Gyula szerint jó lenne, ha Fekete-Győrék kussolnának

HírKlikk 2021. január 16. 20:15 2021. jan. 16. 20:15

Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő szerint Fekete-Győr András, a Momentum elnöke nem tud semmit a „katona életről”.

„Nagy tételben fogadok bárkivel és bármiben, hogy FEGYőR Bandi nem csinálná végig azt a három hetes katonai alapkiképzést, amit jómagam és sok ezer katona végigcsinált!” – kezdte a szombati ebéd utáni értekezését Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő a Facebookon.

„Nagy pofa van és azonkívül semmi nincs a Fekete-Győrnél és testnevelésből felmentett momentumos párttársainál. Mit tudnak ők a katona életről és katonai hivatásról?!” – tette hozzá a képviselő.

Budai azon akadt ki, hogy a Momentum elnöke bírálta azt, hogy Orbán Viktor fia a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként végzett a brit Sandhurst Királyi Katonai Akadémia képzésén, amely több mint 37 millió forintba kerülhetett.

Fekete-Győr szerint Orbán Viktor „az utolsó ellopható ötforintosért is képes lenne bűncselekményt elkövetni”. A politikus úgy látja, hogy „az lenne a minimum, hogy a miniszterelnök szól a fiának: ne pályázzon minisztériumi ösztöndíjra, mert én vagyok a miniszterelnök, tudod, a miniszterek vezetője, tehát utasíthatom a minisztert, és rosszul venné ki magát, majd inkább kifizetem én”.

Budai posztjában nem reagál Fekete-Győr felvetésére, hanem hosszasan értekezik arról, hogy milyen is a katonai élet.

„Én tudom mit jelent az egyenruha, a katonai hivatástudat, és ismerem a Százados úr sej haj, ha felül a lovára kezdetű katona nótát! Fekete-Győrnek és társainak pedig azt javaslom, hogy jó lenne, ha egy kicsit kussolnának és amihez nem értenek, abban befognák a szájukat! Ami pedig legfontosabb, amit nem csináltam végig és amíg egy percet nem voltam katona, addig pofa be és hagyjuk a katonákat! ...vagy jelentkezzek katonai szolgálatra!” – írta Budai.

Forrás: Facebook