Egy hónapra kitiltják a lakosságot az Orczy-parkból az extrémsportok olimpiai selejtezője miatt

HírKlikk 2024. június 17. 10:15 2024. jún. 17. 10:15

Június 20. és 23. között rendezik meg Budapesten a bréktáncosok, a freestyle BMX-esek, a gördeszkások és a falmászók közös európai olimpiai selejtezőjét.

Ez lesz idén a legnagyobb nemzetközi sportesemény, amelynek kis hazánk ad otthont, viszont a helyi önkormányzat úgy döntött, hogy a négy napos sportesemény miatt egy egész hónapra kitiltják a lakosságot a helyszínnek választott Orczy-parkból, aminek egyes népszerű részei kétszer ennyi ideig lesznek zárva a lakosok elől – írja a 444 cikkére hivatkozva a hvg.hu.

Mindez tehát azt jelenti, hogy verseny mobil mászófalának felépítésére és bontására hivatkozva május 18-ától július 14-éig tartják zárva a park egy részét. A lap cikkéből az is kiderül, hogy a nyaranta rendszeresen ide szervezett napközis táboroknak is új helyszínt kellett találni. A józsefvárosi önkormányzat tájékoztatása szerint ezeket két általános iskolában, a Losonci tériben és a Vajda Péter utcaiban tartják meg.

A selejtező rendezésében részt vesz a magyar és a nemzetközi olimpiai bizottság, valamint a NOB-tag Fürjes Balázs is, illetve formális szerephez jut a Rogán-birodalom részeként a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség, az NRÜ. A helyszínt pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem biztosítja, a helyiek haragja viszont rájuk zúdul a park bezárása miatt.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda 2023 januárjában szerezte meg felügyelt területként a kiemelt sportesemények és állami rendezvények szervezését, pályáztatását és lebonyolítását. Erre a feladatra hozták újonnan létre a NRÜ-t, ami átvette a hasonló feladatokat végző, a Honvédelmi Minisztérium alá tartozó Nemzeti Sportügynökség Zrt. személyi állományát.

A selejtezőtornán összesen 464 sportoló, köztük 18 olimpiai érmes és 7 olimpiai bajnok vesz részt, a belépés pedig ingyenes az eseményre.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom