Egy koronavírusos képviselő kalandjai a Parlamentben

Föld S. Péter 2021. május 6. 17:45 2021. máj. 6. 17:45

Van ez a Becsó Zsolt nevű fideszes képviselő, akinek a nevét eddig nemigen hallottuk, de most 15 percre szárnyra kapta a világhír. Ezt a nem feltétlenül örvendetes tényt annak köszönheti, hogy őt is megtámadta a koronavírus – ezúton is jobbulást kívánunk neki, és mindenki másnak, akiket netán megfertőzött –, de ez nem akadályozta meg abban, hogy bemenjen a Parlamentbe és szavazzon a többi honatyával együtt.

Becsó Zsolt mindezt utóbb azzal magyarázta, hogy nem tudta, hogy koronavírusos. (Honnan is tudhatta volna, nem mondta neki senki). Elmondása szerint egy nappal az ominózus keddi szavazás előtt, április 25-én kirándulni volt, és mivel utána folyt az orra, arra gondolt, hogy megfázott. Ebben a – hiedelme szerinti – megfázásos állapotban ment be a Parlamentbe, ahol a többi hozzá hasonlóan bátor emberrel együtt – Volner Jánossal és a Mi Hazánk képviselőivel kiegészülve – megcselekedte, amit megkövetelt tőle a haza: megszavazta a közvagyon egy részének alapítványokba történő kiszervezését. 

Elmondása szerint a szavazás alatt már rosszul érezte magát – nem azért, mert megszavazta ezt a gyalázatos törvényt – ám, amint azt a hvg.hunak nyilatkozta, „továbbra sem volt láza. Idővel kezdte nem érezni a szagokat és ízeket, ezért a voksolás után azonnal a megyei kórházba ment, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult. A pozitív teszteredménye másnap, szerdán érkezett meg, ekkor hivatalosan is karanténba került.”

Azért lehetett volna gyanakodni. Mert talán mégsem teljesen életszerű, hogy ha valaki egy évvel a koronavírus magyarországi megjelenése után rosszul érzi magát, nem érez szagokat és ízeket, nem arra gondol, hogy őt is elérte a vírus, hanem arra, hogy biztosan megfázott, mert kirándulás közben nem volt rendesen betakarva a dereka. Vannak, akik abban hisznek, hogy a Föld lapos, és elefántok tartják a hátukon, a jobbak még azt is tudják, hogy hány elefántról van szó, mások úgy értesültek, hogy a Föld azért lapos, mert ha gömbölyű lenne, akkor mindenki leesne róla. 

Becsó Zsolt tehát nem azért ment be kedden a Parlamentbe, mert mindenkire, még rá is szükség volt ahhoz, hogy meglegyen a létszám, és meg lehessen szavazni a közvagyon egy részének ellopását, nehogy az – ahogyan Becsó képviselő egyik párttársa fogalmazott – idegen kezekbe kerüljön. Ezért vállalta hősünk a kockázatot, hogy talán mégsem egyszerű megfázásról lehet szó. De rajta volt  a világ szeme, tőle függött a nemzet megvédése az idegenektől, akik egy esetleges kormányváltás esetén rátennék a kezüket arra, amihez semmi közük, mert mint tudjuk, a haza nem lehet ellenzékben, és Magyarország a magyaroké. (Értsd: a Fideszé.)

Ne gondoljunk hát semmi rosszra, nincs itt semmilyen sanda szándék, amit mi sem bizonyít jobban, mint a Fidesz frakció ezzel kapcsolatos közlése. Véleményük szerint a képviselő úr a szabályoknak megfelelően járt el.

Legközelebb, ha egy villamosvezető, egy martinász, vagy éppen egy pincér jön rá arra, hogy nem érez szagokat és ízeket, joggal gondolhatja, hogy még nyugodtan mehet néhány kört a villamossal, csapolhat több tonnát a kohóban és kiszolgálhatja a vendégeket. Ha valakinek ez nem tetszik, forduljon a Fidesz frakciójához, ők majd megvédik a nemtelen támadásoktól.