Egy magyar túsz is kiszabadult

HírKlikk 2023. november 26. 08:15 2023. nov. 26. 08:15

A 18 éves Noga Weisz személyében egy magyar túsz is ott van a kiszabadult 13 izraeli és 4 külföldi túsz között!

Ő édesanyjával, a magyar állampolgársággal nem rendelkező 53 éves Shiri Weisszel szabadult ki. Az édesapát, Ilan Weisst október 7 óta eltűntnek nyilvánították, ami azt jelenti, hogy nem találták meg holttestét, viszont arról sincs információ, hogy elhurcolták volna a Gázai övezetbe. Október utolsó napjaiban volt először egy lapinformáció  arról, hogy Noga és Siri Weisz a Hamász fogságába esett, ezt később megerősítette Szijjártó Péter külügyminiszter is – írja a 444.

A Hamásznak egyébként helyi idő szerint délután 4-kor kellett volna átadnia a túszokat, de a terrorszervezet az egyezmény pontjainak megszegésével vádolta a zsidó államot, ezért hét órával késleltette a fogolycserét.

A kiszabadult izraeliek között nyolc gyermek és öt nő van, többségüket a Beeri nevű, a Gázai övezettel szomszédos kibucból rabolták el október 7-én, azóta ismeretlen helyen tartották fogva őket a  Gázai övezetben.

Kiszabadult a terroristák fogságából a 13 esztendős Hila Rotem Sosani is, de a vele együtt elrabolt édesanyját nem engedte el a Hamász, noha ezt Izrael hangsúlyozottan kérte. Az egyezmény szerint ugyanis a szülőket és gyermekeiket együtt kell szabadon engedni. Kiszabadult a 9 éves Emily Hand is, aki egyedül, családja nélkül került fogságba, amikor pizsama partira ment barátnőjéhez, Hila Rotem Sosanihoz a kibucba. Először azt közölték édesapjával, hogy azonosították földi maradványait, de később ez tévedésnek bizonyult, és túsznak nyilvánították. Elengedték a 21 éves Maja Regevet, akit a sivatagi zenei fesztiválról raboltak el 18 éves öccsével, de a fiú a Hamász fogságában maradt.

Izraeli katona beszélget az elengedett gyerekek egyikével

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom