Egy Tiborcz-közeli cég is rárepült a Budapest Airportra

HírKlikk 2023. november 28. 16:15 2023. nov. 28. 16:15

Orbán vejének cége tanácsadóként közreműködik abban, hogy a Budapest Airport visszakerüljön állami tulajdonba. A szerepvállalás elmossa a határokat az üzlet és a politika között, de hát a kormányfő már régen szemet vetett a cégre – írta a Bloomberg. 

Az elsősorban gazdasági témákkal foglalkozó amerikai hírügynökség egy névtelenséget kérő forrásra hivatkozva ír arról, hogy a közvetve Tiborcz Istvánhoz kötődő Equilor részese az átvételt célzó tárgyalásoknak. Az ügylet révén a kormány megszerezhetné az egyre nagyobb forgalmat lebonyolító repülőtér ellenőrzését. A miniszterelnökhöz, illetve a Fideszhez kötődő új elit már eddig is a gazdaság jelentős szeleteire tette rá a kezét.

A magyar kormány azt reméli, hogy már karácsony előtt megkötik az egyezséget, bár beavatottak azt mondják, hogy még jelentős akadályokat kell leküzdeni, így várhatóan csak jövőre kerül pont az ügylet végére.

Már eddig is egy sor jelentős cég kötött ki Orbánhoz közeli vállalkozók kezén, a bankszférától a telekommunikációig, elég csupán a Vodafone-t említeni.

(A Bloomberg cikke csak előfizetők számára olvasható.)



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom