Egy új hatóság létrehozásával vadászna az ellenfeleire a Fidesz

HírKlikk 2023. november 8. 07:45 2023. nov. 8. 07:45

Kész a Fidesz „szuverenitásvédelmi” törvényjavaslata, de az uniós tárgyalások miatt kivárnak a parlamenti benyújtásával.

A civilellenes Stop Soros, illetve a gyermekvédelminek mondott könyvfóliázós törvény szellemiségét idézi az a törvénycsomag, amelyet a Fidesz-frakció vett a nevére, és amivel azt akarják elérni, hogy példát lehessen statuálni azokkal, akik – Kocsis Máté frakcióvezető szavaival – külföldi érdekekért „elárulják a hazát” - írja a hvg360.

Hogy miért a „példastatuálás” a megfelelő szó, azt a lap fideszes forrásai azzal magyarázták, hogy a szuverenitás védelmének őrhelyeként felállítani tervezett új állami szervezet leginkább az – egykor szebb napokat látott, ma már jobbára politikai furkósbotként használt – ombudsmani hivatalhoz, illetve Állami Számvevőszékhez lenne hasonló.

A parlamentnek alárendelt – az államfő által kinevezett vezető által irányított – szervezetnek azt a feladatot szánják, hogy árgus szemekkel figyelje a szuverenitásra úgymond veszélyt jelentő sajtótermékeket, civil szervezeteket vagy más kockázati forrásokat, és adatgyűjtéséről időről időre jelentésben számoljon be a nyilvánosság előtt.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom