Egymilliárd forinttal gyarapította vagyonát a végrehajtói kar

HírKlikk 2024. október 10. 11:30 2024. okt. 10. 11:30

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) rosszabb évet zárt 2023-ban az egy évvel korábbihoz képest, de még így is jelentős, egymilliárd forint feletti nyereséget ért el – derül ki a szervezet beszámolójából.

Az MBVK-nak tavaly 3,5 milliárd forint feletti bevétele volt, ennek nagy részét pedig egyéb – a beszámolóban pontosan nem részletezett – kategóriába sorolták. Az adatok szerint a különböző szolgáltatások mellett nagyobb tételt jelentett a kamatokból származó összeg, ezekből több mint 460 millió forintra tettek szert. Az MBVK ugyanis igen jelentős összeget, 6,8 milliárd forintot tartott tavaly bankbetétben – 1,6 milliárd forinttal többet, mint egy évvel korábban – írja a hvg.hu.

A szervezet 2022-ben még valamivel nagyobb, 1,41 milliárd forint adózott eredményt tudott felmutatni, ráadásul akkor csak 3,2 milliárd forintos volt a bevétel. 

A végrehajtói karhoz hasonlóan, maguk a végrehajtók is rosszabb évet zártak 2023-ban: az rtl.hu korábbi összesítése szerint a több mint 200 végrehajtói iroda összesített adózott eredménye 9 milliárdról 8 milliárd forintra esett vissza, és az átlagos bevételek is inkább csak stagnáltak. A végrehajtók keresete miatt viszont nem kell aggódni: átlagosan 30-35 millió forintot fizethettek ki maguknak osztalékként.  



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom