Egyre szélesedik az Izrael elleni gyűlöletkampány

HírKlikk 2023. október 31. 19:40 2023. okt. 31. 19:40

Minél több idő telik el a Hamász-terroristák bestiális támadása óta, és ezalatt folyik az izraeli hadsereg ijesztően sok civil áldozatot követelő ellencsapása, annál nyilvánvalóbbá válik, mennyire elszigetelt a világban Izrael.

Benjamin Netanjahu, a korrupció miatt vádemelés alatt álló miniszterelnök, valamint az általa kulcspozíciókba helyezett szélsőjobboldali rasszisták politikája katasztrofális – mutatott rá Lendvai Pál a liberális bécsi Der Standard című lapban.

Mégis figyelemre méltó, hogy az ENSZ közgyűlése nagy többséggel azonnali tűzszünetre szólított fel, meg sem említve a Hamász támadását. A terrorszervezet számítása tehát beválik: az áldozatokból tettesek, a tettesekből áldozatok lesznek.

A terrorista bűnözők kezdeti, bár egyáltalán nem egyöntetű elítélését egyre nagyobb „de” követi, egészen addig, amíg a Hamászra való utalás teljesen eltűnik, és csak Izrael, valamint a zsidók elítélése marad.

Az antiszemitizmus egyre dagadó, világméretű hullámát tükrözi a dagesztáni gyűlölködő mob, a sok példátlan tömegtüntetés Párizstól Londonig, a török államfő heves uszítása. 

A zsidó kisebbségek és a többségi társadalmak közötti kapcsolatok romlani fognak, amint közösségi oldalakon végigsöpör a gyűlöletkampány, és érkeznek a TV-tudósítások a szétbombázott Gázáról, illetve arról, hogy folytatódik a realista politikai opciókat nélkülöző izraeli offenzíva – írta a szerző.

Lendvai rámutatott: október 7. fordulópont a világ zsidósága számára is.