Egyre több ukrán menekült lépi át a magyar határt

HírKlikk 2023. november 2. 09:50 2023. nov. 2. 09:50

Az ukrán-magyar határszakaszon 4674-en léptek be Magyarországra szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 3856-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely harminc napig érvényes. Az érintetteknek ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Ukrajna óriási bajban van, ugyanis az ukrán főparancsnok azt állítja, hogy az ukrán-orosz konfliktus felőrlő állóháború felé halad, ami Oroszországnak kedvez. Valerij Zaluzsnij úgy fogalmazott: „ez Oroszországnak fog kedvezni, lehetőséget teremtve, hogy újjáépítse katonai erejét, fenyegetést jelentve az ukrán fegyveres erőkre és magára az ukrán államra".

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom