Eladják a népszerű Tumblr blog oldalt

HírKlikk 2019. augusztus 13. 20:15 2019. aug. 13. 20:15

A Tumblr komoly befolyással bír mind a blogok, mind a közösségi média terén, de a Yahoo, majd a Verizon tulajdonlása alatt ez a befolyás jelentősen csökkent, ám még mindig nagyon aktív és elkötelezett közönsége van.

A Verizon nemrég megállapodott az Automattic vállalattal – amely az ismert blog rendszer, a Wordpress tulajdonosa –, hogy eladja a Tumblr blogot, egyes források szerint az akvizíció több mint 20 millió dollárt (5,8 milliárd forint) tesz ki - írja az origo.hu.

„A Tumblr márka mozgalmakat indít, lehetővé teszi az identitás virágzását, és sok kreatív közösség és rajongó otthonává vált. Büszkék vagyunk arra, amit a csapat elért, és örülünk, hogy megtaláltuk a tökéletes partnert az Automatticban, amelynek szakértelme és tapasztalata új és izgalmas lehetőségeket rejt a Tumblr és annak felhasználói számára" – nyilatkozta Guru Gowrappan, a Verizon Media vezérigazgatója.

A bloghálózatot 2007-ben alapította David Karp, aki 2017 novemberében hagyta el a társaságot. Matt Mullenweg, az Automattic vezérigazgatója elmondta, hogy a Tumblr a WordPress kiegészítő webhelyeként fog működni a jövőben.