Élelmiszeripari középiskolában képzik az óvodai nevelőket

HírKlikk 2024. január 2. 05:40 2024. jan. 2. 05:40

Óvodai nevelő képzés indul a következő tanévtől Nagykőrös élelmiszeripari középiskolájában.

A nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium honlapján megjelent felhívás szerint a következő, 2024/25-ös tanévtől óvodai nevelő képzés indul az intézményben.

A nyolcadikosokat megszólító hirdetmény szerint öt éves, nappali tagozatos óvodai nevelő okleveles technikusi képzésbe kezd az iskola, a Károli Gáspár Református Egyetem nagykőrösi székhelyű pedagógiai karával együttműködésben.

Az óvodai nevelő egy teljesen új szakma, ami nem azonos a felsőfokú végzettséghez kötött óvodapedagógussal. Ez utóbbiból – mint általában pedagógusból –, hiány van az országban, ami sok helyen már az intézmények működését is veszélyezteti. A döntéshozók azt remélik, hogy az új képzési formával enyhíthetik a problémát. Az IKK Innovatív Képzéstámogató Központ tájékoztatója szerint a bevezetésével az óvodai ellátás „színvonalas szakmai megvalósítását kívánja támogatni a kormány”.

Ismert öregdiákok    

Nagykőrösön, a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolában érettségizett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, a Szentkirályi Magyarország Kft. elnöke, az RTL Klub „cápája”. Szintén toldis öregdiákok az országos hírű borászatot létrehozó Frittmann testvérek, István és János, utóbbi jelenleg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöki tisztségét is betölti.

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom