Elindult a világ legnagyobb épületének építése

HírKlikk 2024. október 20. 20:10 2024. okt. 20. 20:10

Szaúd-Arábiában gőzerővel folyik a felkészülés a Mukaab nevű kocka alakú felhőkarcoló építésével kapcsolatban. Az épület 400 méteres élhosszúságával bár nem a legmagasabb, de a legnagyobb ember alkotta építmény lesz. A gigantikus kocka elképesztő méretével és megjelenésével megkerülhetetlenül Rijád jelképévé válik, építése pedig már meg is kezdődött a földmunkák egy részének elvégzésével. Ez derül ki abból az interjúból, melyet Michael Dyke, az új városnegyed fejlesztéséért felelős vezérigazgató adott.

Az új, gigantikus épület Rijád északnyugati részén, egy 19 négyzetkilométeres területen helyezkedik majd el, egyúttal ez lesz a világ egyik legnagyobb belvárosi fejlesztése is. A hatalmas kocka belső terét egy spirális torony uralja majd, amelyet egy speciális vázszerkezetbe burkolnak. Az épület maga számos kiskereskedelmi, kulturális és turisztikai létesítményt és látványosságot foglal majd magában, de szállodai és lakóegységek is helyet kapnak benne.  

A szaúdi kormány korábbi közlése szerint a projekt várhatóan 2030-ra készül el, könnyen lehet azonban, hogy ebben is csúszás lesz, mint némely másik, Szaúd-Arábia által korábban bejelentett gigantikus projektben – írja az Origo.

A New Murabba nevű városfejlesztési projekt által közzétett látványkép a Mukaab-ról

Forrás: Origo


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom