Harmincöt magyar rendőr fog szolgálatot teljesíteni Szerbiában

HírKlikk 2023. november 15. 08:15 2023. nov. 15. 08:15

A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális bevándorlókat megakadályozza Magyarország, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban – közölte honlapján a rendőrség kedden, annak alkalmából, hogy újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába.

Hozzátették: ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataik mellett, felajánlották támogatásukat a nyugat-balkáni országoknak. Azt írták, kétoldalú megállapodás alapján, 2015 óta végeznek határőrizeti feladatokat elsősorban Szerbiában és Észak-Macedóniában.

A Szerbiába induló magyar rendőri kontingens tagjait kedden Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának vezetője búcsúztatta.

A magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális bevándorlók előállításában – írták.

Közölték, a rendőri kontingens tagjai nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található útszakaszokon is. Jelezték, hogy a kontingens terepjáró szolgálati autókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatja a határszakasz védelmét.

A 35 tagú kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják – áll a police.hu-n megjelent közleményben.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom