Magyar Péter vallásuk szerint listázta az ATV munkatársait, eljárás indulhat ellene

HírKlikk 2024. június 11. 10:00 2024. jún. 11. 10:00

Büntetőeljárás indulhat Magyar Péter ellen, amiért jogosulatlanul közzétette több ATV-s munkavállaló felekezeti hovatartozását.

Ahogy arról a Hírklikk is beszámolt, Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke másfél perc után kisétált hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorából, miután Rónai Egon szembesítette azzal, hogy állítása ellenére, hányszor és milyen körülmények között hívták meg őt az ATV különféle műsoraiba.

Ezután Magyar Péter a Facebookon az ATV több munkavállalójának felekezeti hovatartozására vonatkozó adatokat publikált. A vallási adatok szenzitív személyes adatnak minősülnek, közzétételére az érintett munkavállalók nem adtak felhatalmazást a Tisza Párt alelnökének, így azok közlése törvénytelenül történhetett – írja a Media1.

Az ügyben a lap kedden megkereste Németh S. Szilárdot, a televízió vezérigazgatóját, aki telefonon közölte:

„Rossz történelmi kort idéz, amikor emberek hovatartozását kezdik el nyilvánosan listázni, ezért az ATV minden jogi lehetőséget megad munkatársai számára, ha úgy döntenek, hogy megvédik az őket megillető jogaikat. Hozzájárulásuk nélkül személyes adatot róluk más nem oszthat nyilvánosság nyilvánosságra, az ilyen cselekedetet a büntetőtörvénykönyv is tiltja.”

Az ügyre nem csak az ATV reagált, de időközben Tényi István is közölte, hogy az ügyben a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel: „Magyar Péter az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzése miatt a NAIH-hoz fordultam".



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom