Elképesztő, ami egy háziorvossal történik!

HírKlikk 2021. február 19. 19:25 2021. feb. 19. 19:25

Egy háziorvos megdöbbentő levelet írt már nyugalomba vonult kollégájának, ebből a leveléből osztott meg részleteket a Facebookon Felvidéki Judit Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, forgatókönyvíró.

Felvidéki Judit Facebook oldalán ezek a részletek olvashatók:  

„A szokásos utolsó pillanatban péntek este, munka után kapunk egy levelet a netre, hogy hétfőn 17 óráig szedjek össze 16 idős oltandót, jelentsem le a nevüket az oltási központnak, és értesítsem ki őket, hogy jöjjenek be péntekre oltásra. (Mint az előző emailból kiderült, szerencsétlen kolléganőm buzgó módon még ma értesítette is a betegeit, hogy péntekre jelenjenek meg. Lejelentette a budapesti oltóközpontnak a behívottak nevét, ahonnan visszaírtak, hogy fogalmuk sincs lesz-e oltóanyag, meg egyáltalán gőzük sincs, hogy mi lesz, hol lesz. Ezt már a levél megírása után most tudtam meg, de nem akarom átírni, késő van, meg már a méreg miatt bekaptam egy altatót, mindjárt olyan kába leszek, mint az oltási terv, tehát vedd úgy, hogy még nem tudom.) Egy ampulla, 10 adagos  oltóanyagért menjek Csepelre, de még nem tudják biztosan, lehet, hogy máshova, és kérdés hogy tényleg ott lesz-e az oltóanyag. Ha egy vagy két beteg nem jön be, én leszek a felelős, a vakcina kibontva, csak hat óráig bírja, ezért mind a tíz benne levő adagot e hat óra alatt be kell adni, utána ki lehet dobni, de azt nem lehet. A mínusz hetven fokon tartandó másik vakcina miatt hat idősnek szervezzem meg a mentőszállítását a megyei oltóközpontba, de hogy pontosan hova és mikorra, az nem derül ki a levélből, valamint, hogy a mentőnek lesz-e hirtelen az összes budapesti háziorvos hat-hat betegének (ez öt-hatezer beteg) azonnali szállítási kapacitása, ezt a jó ég tudja, de ha nem érnek oda, vagy ha egy meggondolja magát, a fejemet veszik.

Tíz embert várakoztassak fél órát az utcán, esőben, hóban, a pici rendelőbe be sem férnek, mert oltás után fél óra megfigyelés kötelező.

Ezután minden nap tíz embert folyamatosan oltsak, de négy hét múlva jönnek a második oltásra is, az már napi húsz fő. Kikérdezés, előzetes vizsgálat és tenger sok adminisztráció. Tíz percével számolva az kétszáz perc azaz három és fél óra. Ez hogy fér a három órás rendelési időmbe, és mikor látom el a bejövő további 20-25 embert valamint a folyamatos telefonos rendeléseket? Mikor telefonálom le és egyeztetem a másnapi húsz behívandót? Nincs fektetőm, ha többen rosszul lesznek csak a földre tudom fektetni őket. Minden napra leszervezni a húsz embert, a bizonytalanra, akikből legalább négy-öt nem fog bejönni, elfelejti, beteg lesz stb, de az oltóanyagot muszáj elhasználni. Naponta egy-egy óra oda vissza elmenni az oltásért, jó móka lesz. Mindenért én leszek a felelős, az ő hülyeségükért is. Ezt elvárják, de a béremelést csűrik, csavarják, még nem döntöttek, lebegtetik, ha nem lépsz be egy praxisközösségbe, ahol elszedik a pénzedet, akkor talán 30 százalékát kifizetik a megígért béremelésednek. Az sem tudom, mi az a praxisközösség, Te jobban mozogtál a kamaránál, mit javasolsz? Belépni, nem belépni, semmit nem lehet tudni róla, tudsz valami tanácsot adni?"

(A kiemelt kép csak illusztráció)

Forrás: Facebook