Előfordul, hogy ugyanaz az élelmiszer sokkal olcsóbb nyugaton, mint nálunk

HírKlikk 2023. november 19. 05:30 2023. nov. 19. 05:30

A magyar és az olasz Sparban is akciós ugyanaz a paradicsomszósz. Vagyis ugyanabban az élelmiszer-üzletláncban, az ár mégis nagyon különböző.

A Barilla szószokat sokan kedvelik, és sokszor azok is ráfanyalodnak, akik inkább maguk gyártják a tésztájukhoz a különféle szószokat – írja a Telex.

A cikk szerzője abban a szerencsés helyzetben volt, hogy pár nap eltéréssel ugyanazokat az akciós szószokat fedezte fel a Batthyány téri és egy szicíliai Spar polcain:

A magyar akciós ár 1869 helyett 1308 forint volt, azaz nagyjából 5 euró helyett 3,50. Olaszországban is akciós az ottani Sparban: 2 helyett 1,60 euró (forintra fordítva 760 helyett 600).

A többi szósz is hasonló árképzés alá esik, a drágább, húst is tartalmazó Bolognese magyar ára eredetileg 2639 forint, vagyis 7 euró, ami az olasz Sparban 3 euró (1140 forint). Más élelmiszereknél is gyakran hasonló a helyzet... Azt már mi tesszük hozzá, hogy közben a fizetésekben is van különbség, csak abból meg a magyar az alacsonyabb...

 

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom